Pukki tulee ja 130 000 euron jouluvalot syttyvät — Kouvolan kaupunkikeskusta astuu joulunaikaan ensi lauantaina

Paraati lähtee asemalta kello 11. Iso osa päivän ohjelmasta tapahtuu kauppakeskus Manskin lavalla.

Katja Juurikko

Kouvolan keskustan joulu avattiin viime vuonna lumisateessa. Tänä vuonna tapahtuma saadaan näillä näkymin viedä läpi poutasäässä.

Joulusesonki alkaa Kouvolassa virallisesti ensi lauantaina. Samalla kun Kouvolan kaupunkikeskustassa vietetään joulunavausta, samoissa puuhissa ollaan 30 muussakin kaupungissa.

Kouvolassa tapahtuman järjestelyistä vastaa tuttuun tapaan Kouvolan ydinkeskusta ry. Kauppiasjärjestön toiminnanjohtaja Marikka Ruotsalainen sanoo, että tänä vuonna on keskitytty erityisesti tapahtuman laatuun.

Asema-tonttu on Kouvolan oma hahmo, joka asuu asemalla. — Marikka Ruotsalainen

— Pääosassa on keskustan läpi kulkeva jouluinen paraati, hän sanoo.

Paraatin lopullinen kokoonpano ei vielä tämän lehden painoon mennessä ollut selvillä, mutta Ruotsalaisen mukaan letkaan on haastettu mukaan suuri määrä yrityksiä, yhdistyksiä ja muita kokoonpanoja. Paraatia varten kadut suljetaan ajoneuvoliikenteeltä.

Paraati lähtee asemalta kello 11. Reitti kulkee Asemakatua Kouvolankadulle, Kouvolan Pukimon kulman ympäri Kivimiehenkadulle, sieltä Poikkikadulle ja edelleen Torikadun kautta Manskille.

Manskilla ja sen liepeillä on päivän mittaan runsaasti nähtävää ja ohjelmaa. Iso osa ohjelmasta on keskitetty kauppakeskus Manskin lavalle.

Asema-tonttu lausuu joulunodotuksen julistuksen ja kiltin lapsen jouluvalan paraatin päätyttyä kello 11.40.

— Asema-tonttu on Kouvolan oma hahmo, joka asuu asemalla. Hän myös juontaa koko tapahtuman, Ruotsalainen sanoo.

Joulupukki on luvannut saapua esittämään oman tervehdyksensä tontun jälkeen. Myöhemmin yleisö voi ottaa yhteiskuvia pukin ja muorin kanssa Manskin aulassa.

Manskin lavalla nähdään lisäksi Pikku Myyn Talvikarkelot kolmeen otteeseen. Myös joulupukin venäläiset yhteistyökumppanit Pakkasukko ja Lumityttö esiintyvät, ja Kouvolan Mieskuoro laulaa.

Kävelykadulle pystytetään jouluisia myyntikojuja. Kaverikoirat tulevat rapsuteltaviksi, ja tarjolla on myös talutusratsastusta.

Kauppakeskus Manskin aulassa on glögitarjoilu sadalle nopeimmalle. Lapsille on toiminnallista ohjelmaa ja kasvomaalausta.

— Tapahtuma on ennen kaikkea lasten juhla, Ruotsalainen sanoo.

Keskustan liikkeet kantavat kortensa kekoon tarjouksineen, tarjoiluineen ja tapahtumineen. Esimerkiksi Sokoksessa esiintyy ja juontajana toimii Aatu Itkonen.

Juhlan kunniaksi syttyvät keskustan uudet jouluvalot.

Juttua muutettu 22.11. kello 14.46 Aatu Itkosen nimen edestä poistettu sana taikuri ja lisätty sanat juontajana toimii.