Myllykoskelainen Reuna-kustantamo ja kirjakauppa sai Ely-keskukselta 40 000 euron rahoituksen – Tähtää ulkomaille virtuaalihankkeen voimin

Kustantamo aikoo työllistää osaajia Myllykoskella. Hankkeeseen etsitään kielitaitoisia haastattelijoita.

Moises Garibay

Reunan kustannusjohtaja Tarja Tornaeuksen mukaan hanke antaa kustantamolle mahdollisuuden laajentaa kirjojen myyntiä ulkomaille.
Reunan kustannusjohtaja Tarja Tornaeuksen mukaan hanke antaa kustantamolle mahdollisuuden laajentaa kirjojen myyntiä ulkomaille.

Reuna-kustantamo ja kirjakauppa oy on saanut Kaakkois-Suomen Ely-keskukselta noin 40 000 euron rahoituksen kehityshankkeeseen, jossa kirjojen käännösoikeuksia myydään ulkomaille virtuaalisesti.

Kustannusjohtaja Tarja Tornaeuksen mukaan hanke antaa kustantamolle mahdollisuuden laajentaa kirjojen myyntiä ulkomaille, missä kielialueet ovat laajemmat ja asiakaskuntaa on enemmän kuin Suomessa.

– Käytännössä tämä tarkoittaa, että emme lähde lokakuussa Frankfurtin kirjamessuille printatun näytekäännöksen kanssa. Lähestymme kustantamoja kaikkialla maailmassa englanniksi ja muilla kielillä luetun äänikirjanäytteen avulla.

Hankkeessa kustantamo tekee myös eri kielillä videohaastatteluja ja kirjaesittelyjä tai tekstittää suomenkielisiä haastatteluita. Saatu tuki mahdollistaa Tornaeuksen mukaan myös työllistämisen Myllykoskella. Kustantamo aikoo käyttää äänistudiota ja työllistää videokuvaajan.

– Etsimme lukijoita ja haastattelijoita, jotka puhuvat sujuvasti englantia, ruotsia, saksaa tai ranskaa.