Kouvolan Poikilo-museot kasvatti kävijämääräänsä — Eniten yleisöä veti kouvolalaislähtöisen Sirkka-Liisa Longan näyttely

Suosittu Museokortti on siivittänyt monta museota kävijäennätykseen. Vaikka Kouvolassa niin ei käynyt, museonjohtaja Anu Kasnio on tyytyväinen vuoteen 2019. Myös vuoden 2020 alku on ollut vilkas.

Katja Juurikko

Ossi Kesävaara tutustui tällä viikolla Moision kartanoon 360-kuvan avulla kaupunginmuseon uudessa näyttelyssä.
Ossi Kesävaara tutustui tällä viikolla Moision kartanoon 360-kuvan avulla kaupunginmuseon uudessa näyttelyssä.

Kouvolan Poikilo-museoissa vieraili viime vuonna 13 980 kävijää. Määrä nousi edellisvuodesta yli 2 600:lla.

Poikilo-museoihin kuuluvat Kouvolan taidemuseo ja kaupunginmuseo. Museonjohtaja Anu Kasnion mukaan näyttelykohtaisesti eniten kävijöitä oli taidemuseon viime kesän Sirkka-Liisa Lonka -näyttelyssä, reilut 3 400. Viikko sitten sunnuntaina päättyneen Osmo Rauhalan näyttelyn kokonaiskävijämäärä oli hieman yli 3 300.

Näyttelyvieraista Museokortillisia oli lähes 2 500.

Museokortti-kävijöiden määrä on kasvussa

Museokortista on tullut valtakunnallinen hitti. Viime vuonna kortilla tehtiin 1,4 miljoonaa museokäyntiä, 43 prosenttia enemmän kuin vuonna 2018. Museokorttien myynti kasvoi viidenneksellä. Myyntitulot palautetaan museoille käyntikorvauksina.

Selkeästi uusi Kartanoiden Kouvola -näyttely herättää kiinnostusta. — Anu Kasnio

Museokortti on myös siivittänyt monet museot kävijäennätyksiin. Vaikka Kouvolassa niin ei tapahtunut, Anu Kasnio on tyytyväinen tulokseen.

— 2019 on kuitenkin toiseksi paras vuotemme sen jälkeen, kun kaupunginmuseo avattiin. Vuonna 2016 kävijöitä oli reilut 14 500, hän sanoo.

— Ja toki myös meillä Museokortti-kävijöiden määrä on kasvussa.

Vuosi on alkanut vilkkaasti

Kasnion mukaan vuosi 2020 on alkanut Poikilossa vilkkaasti. Kahden ensimmäisen viikon kävijämäärä on 1 018.

— Osmo Rauhalan näyttelyn päättyminen johti loppukiriin, ja selkeästi uusi Kartanoiden Kouvola -näyttely herättää kiinnostusta.

Viime syksynä avautunut Kartanoiden Kouvola on esillä kaupunginmuseon puolella syksyyn 2021 saakka.

Taidemuseossa on alkamassa ryhmänäyttelyiden vuosi. 6. helmikuuta avautuu Kouvolan taiteilijaseuran Koutan 10-vuotisnäyttely, ja kesän ajan esillä on teoksia Heinon taidesäätiön nykytaidekokoelmasta.

Syksy tuo Poikiloon Suomen kultakauden mestareiden teoksia Emil Aaltosen museon kokoelmasta.