Järjestäjät tyytyväisiä ensimmäisen Sippugri-festivaalin yleisömäärään — Tapahtuma jatkuu vielä esityspäivällä 20. heinäkuuta

Kari Huusari

Mikko Koppalin pronssinen Väinämöisen pää on esillä näyttelyssä Taidekeskus Antareksessa.
Mikko Koppalin pronssinen Väinämöisen pää on esillä näyttelyssä Taidekeskus Antareksessa.

Ensimmäistä kertaa järjestettävän etnofuturistisen Sippugri-festivaalin päätapahtumaviikko keräsi järjestäjien mukaan kiitettävästi yleisöä.

Tiiu Anttinen Kulttuuriyhdistys Antareksesta kertoo, että jazzmuusikko Tapani Rinteen ja saamelaismuusikko Wimme Saaren viimeviikkoinen konsertti houkutteli Sippolan kirkkoon 177 kuulijaa.

— Toki kirkkoon olisi mahtunut enemmänkin yleisöä, mutta kyllä siitä tuli ihan konsertti. Odotimmekin noin pariasataa kuulijaa.

Nadia Utkinan ja Minna Raskisen yhteiskonsertti keräsi Ugrin Paikan täyteen eli yli 40 henkeä. Taideperformansseissa kävi vähintään 30 katsojaa ja sunnuntain kirjallisuusseminaarissa reilut 50 osallistujaa. Kalevala.Episodit-teatteriesityksen näki yli 40 ja Äiti-elokuvaesityksen noin 30 ihmistä.

Kaikkiaan Sippugri käsittää yhdeksän eri tapahtumaa.

Taidekeskus Antareksessa Sippolassa on ollut kuukauden ajan esillä Sippugri-festivaaliin liittyvä taidenäyttely, joka on kerännyt Anttisen arvion mukaan tähän mennessä noin 400 kävijää. Näyttely jatkuu 1. syyskuuta saakka.

— Yleisötavoitteemme oli hyvin realistinen. Wimmen konsertin osalta pääsimme tavoitteeseen ja näyttelyn osalta tavoite on jo ylittynyt, Tiiu Anttinen sanoo.

Tulossa on vielä esitystaiteen päivä 20. heinäkuuta. Tuolloin Taidekeskus Antareksessa nähdään kuvanveistäjien Tapani Kokon ja Virpi Kannon ohjelmallinen taidenäyttely La Strada -elokuvan hengessä. Tapahtumassa esiintyvät myös sirkustaiteilijat Juuli Hyttinen ja Milla Kurronen.

Uusimmat uutiset