Heinäkuun rankkasade vesitti Kouvolan yöelämää — House of Rockin alakerta homeessa, Bar Downtownin syksyn keikat peruttu

House of Rockin yläkertaan rakennetaan korvaavia tiloja. Isot bändit eivät kuitenkaan toistaiseksi mahdu taloon.

Moises Garibay

Sisään tulvinut sadevesi on tehnyt ikävää jälkeä House of Rockin alakerrassa.

Heinäkuun lopun rankkasateet ovat kirjaimellisesti vesittäneet Kouvolan keskustassa toimivan House of Rockin toimintoja.

— Alakerta on näkyvässä homeessa ja pois käytöstä, ravintolan ohjelmavastaava Marko Hämäläinen sanoo.

Vesivahingosta on Hämäläisen mukaan huomattavaa haittaa liiketoiminnalle. Ravintolan yläkertaan rakennetaan parhaillaan korvaavia tiloja.

— Isoja bändejä en kuitenkaan voi nyt buukata syksyksi, hän sanoo.

Lattiaa uusiksi 450 neliötä

Vettä on päässyt kaksikerroksisen ravintolan kellariin kahdessa erässä. Ensimmäinen — ja pahempi — tulva koettiin lauantaina 21. heinäkuuta, jolloin Kouvolassa satoi epätavallisen rankasti. Toinen aalto valui samoihin tiloihin muutamaa päivää myöhemmin.

Hämäläisen mukaan vesi on päässyt ravintolaan samassa kiinteistössä sijaitsevan, pitkään tyhjillään olleen kirpputorihuoneiston kautta. Kun vahinko havaittiin, kiinteistöhuolto kävi pumppaamassa vedet pois. Materiaalit ehtivät kuitenkin kastua pahasti.

Hämäläinen arvioi, että lattiaa on uusittava 450 neliömetrin alueelta. Seinää menee vaihtoon arviolta 100—200 neliömetrin alalta.

Myös irtainta, kuten mappeja ja kansioita on tärveltynyt. Sähkö- ja äänentoistolaitteiden kunnosta ei vielä ole tietoa.

— Vakuutusyhtiön kanssa neuvotellaan nyt korvauksista, Hämäläinen sanoo.

Downtownissa syksyn keikat peruttu

Kuten verkkouutisessamme jo 9.8. kerrottiin, sama heinäkuinen rankkasaderintama teki tuhoja myös Kouvolan kauppatorin laidalla olevassa Bar Downtownissa. Ravintola on joutunut perumaan kaikki syksylle sovitut konsertit.

— Marraskuun lopulle, joulukuun alkuun asti on ainakin keikat peruttu, ravintolapäällikkö Anton Tommiska kertoo.

Syksylle rokkibaarin alakertaan oli sovittu keikkoja joka viikonlopulle, joillekin viikoille kahdellekin illalle.

Rankkasade aiheutti vesivahingon sekä Downtownin ylä- että alakertaan. Yläkerta palvelee syksyn aikana osittain normaalisti.

— Vesi tuli sisään yläkerran takahuoneesta ja valui siitä alakertaan. Yläkerta menee myös remonttiin. Jossain vaiheessa koko ravintola on kiinni.

Remontin suunnittelu on käynnissä, joten sen lopullinen aikataulu ei ole vielä varmistunut, Tommiska sanoo.

— Sen kestosta en osaa sanoa. Vakuutukset ovat kunnossa, mutta surullista on, kun joutuu perumaan keikat. Olisi ollut hyviä keikkoja tiedossa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet