Kirjastomaksut voi maksaa 19. maaliskuuta alkaen verkossa — Aineiston varauskäytäntö muuttuu samalla tietoturvallisemmaksi

Moises Garibay

Kirjastomaksut voi hoitaa 19. maaliskuuta alkaen verkossa.
Kirjastomaksut voi hoitaa 19. maaliskuuta alkaen verkossa.

Myöhästymismaksut ja muut kirjastoon liittyvät maksut voi hoitaa 19. maaliskuuta lähtien verkossa. Kymenlaakson Kyyti-kirjastojen Kyyti-Finna -järjestelmä ottaa tuolloin käyttöön verkkomaksun verkkokirjastoissaan.

Maksaminen on mahdollista kaikkien yleisimpien pankkien verkkotunnuksilla tai luottokorteilla. Verkkomaksusta ei tule kirjaston käyttäjille lisäkuluja. Verkossa maksettaessa on maksettava kerralla kaikki kirjastoon kertyneet maksut. Maksun minimisumma on 65 senttiä.

Samana päivänä kirjojen varaustunnisteet muuttuvat. Varaustunnisteet muuttuvat numerosarjoiksi, jonka perusteella varaus löytyy hyllystä. Numerosarjan saa varauksen saapumisilmoituksen yhteydessä.

Asiakkaan varausnumero pysyy aina samana, ja sen voi halutessaan vaihtaa verkkopalvelussa vaikkapa omaan nimimerkkiin. Kirjasto ei suosittele käyttämään oikeaa etu- ja sukunimeä varaustunnisteena. Tunnisteen voi vaihtaa Kyyti-Finnan verkkokirjastossa tai asiakaspalvelussa.

Muutoksen syynä on tiukentunut tietosuoja. Anonyymi varaustunniste parantaa tietosuojaa kirjastoissa.