Iitin musiikkijuhlien Juha Vainio -teemaiset konsertit on myyty loppuun– Uutena lisäyksenä ohjelmaan ovat ennen kirkkokonsertteja järjestettävät tapaamiset illan säveltäjän kanssa

Musiikkijuhlien aikana kuullaan kolme juhlien taiteelliselle johtajalle Laura Mikkolalle omistettua sävelteosta maailman kantaesityksinä.

Jani Sourander

Iitin musiikkijuhlien keskeisenä tapahtumapaikkana on yli 300-vuotias Iitin puukirkko.
Iitin musiikkijuhlien keskeisenä tapahtumapaikkana on yli 300-vuotias Iitin puukirkko.

Jokavuotiset Iitin musiikkijuhlat alkavat keskiviikkona. 17. kertaa järjestettävät musiikkijuhlat sisältävät laajan kattauksen esityksiä perinteisestä Hiidenvuoren yökonsertista Juha Vainio -teemaiseen konserttiin.

Uutena lisäyksenä ohjelmaan ovat ennen torstain, perjantain ja lauantain kirkkokonsertteja järjestettävät tapaamiset illan säveltäjän kanssa.

Uutta on myös se, että juhlien aikana kuullaan yhteensä kolme uutta sävelteosta maailman kantaesityksinä. Musiikkijuhlien taiteelliselle johtajalle Laura Mikkolalle omistetut teokset ovat säveltäneet ranskalainen David Chaillou, norjalainen Svein Hundsnes ja suomalainen Jouko Tötterström.

Mikkola kuvailee Tötterströmin Ballata-teosta mielettömän dramaattiseksi ja vaikuttavaksi.

— On myös ihanaa, että kaikki kolme säveltäjää ovat paikalla Iitin musiikkijuhlilla, Mikkola iloitsee.

Musiikkijuhlat aloittavat Teemana Juha Vainio -konsertit, joissa tulkitaan kotkalaismuusikon Juha "Junnu" Vainion tuotantoa. Konsertteihin on valittu sekä balladeja että humoristisempaa tuotantoa. Niiden solistina toimii Erkki Liikanen, joka on tullut tunnetuksi erityisesti Syksyn Sävel -kilpailun myötä.

Illan molemmat esitykset Verlan tehdasmuseossa ovat loppuunvarattuja.

Juhlien avajaiskonsertti kuullaan torstaina. Esiintymässä on uusi triokokoonpano, johon kuuluvat juhlien taiteellinen johtaja ja pianisti Laura Mikkola, viulisti Linda Lampenius ja sellisti Perttu Kivilaakso. Trio soittaa Tšaikovskin a-molli-pianotrion.

Juhlat jatkuvat perjantain ja lauantain kirkkokonserteilla.

Nelipäiväisten musiikkijuhlien ohjelmistoon kuuluvat myös perinteinen Hiidenvuoren yökonsertti, Saukonkallion konsertti ja vierailukonsertti Nastolan kirkossa Lahdessa.

Mikkolan mukaan jokaisessa konsertissa on jokaiselle kuulijalle varmasti jotain.

— Toivottavasti kuulijat saavat musiikillisia elämyksiä ja kokevat jotain aivan uutta.

Iitin musiikkijuhlat järjestetään 12.-15.6.

Luetuimmat