Kouvola jakoi ensimmäiset avustukset uudesta kulttuurin lahjoitusrahastosta – 5 000 euroa myönnettiin muun muassa ympäristötaidetapahtumaan Sippolaan ja Kouvolan teollistumisen historiaa esittelevään elämysreittiin

Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä vain kahdeksan.

Katja Juurikko

Kulttuuriyhdistys Antares muun muassa järjestää galleria- ja työpajatoimintaa Taidekeskus Antareksessa Sippolassa, entisessä meijerissä.
Kulttuuriyhdistys Antares muun muassa järjestää galleria- ja työpajatoimintaa Taidekeskus Antareksessa Sippolassa, entisessä meijerissä.

Kouvolan kaupunki on jakanut ensimmäistä kertaa avustuksia kulttuurin lahjoitusrahastosta. Kukin avustuksista on suuruudeltaan 5 000 euroa.

Avustuksen saivat Jaalan Musiikki- ja monitaideyhdistys ry Kulttuuria Kouvolan kylille ja kartanoille -toimintaan, kulttuuriyhdistys Antares ry Meijerin metsä 2020 -ympäristötaidetapahtumaan, Kansanoopperakuoro ry Puolakan talomuseon kulttuuri- ja taidehankkeeseen, tanssiryhmä Cougars ry Unelmista totta -musiikkiteatteriesitykseen ja Tehtaan valosta Viimeiseen vuoroon -työryhmä Kouvolan teollistumisen 150-vuotiasta historiaa esittelevän kulttuuri-, taide- ja elämysreitin toteutukseen.

Jako kerran valtuustokaudessa

Kulttuurin lahjoitusrahasto syntyi, kun kaupungin juhlarahasto, sivistysrahasto ja Valkealan kulttuuritoimen lahjoitusrahasto yhdistettiin vuoden 2019 alussa. Lahjoitusrahasto jakaa avustuksia kerran valtuustokaudessa eli joka neljäs vuosi.

Avustus on tarkoitettu kouvolalaisten yhteisöjen kulttuuri- ja taidehankkeisiin, jotka ovat kulttuurialan ammattilaisten vetämiä. Hankkeiden tarkoituksena on edistää asukkaiden osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia.

Avustusta tuli hakea marraskuun 2019 loppuun mennessä. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä kahdeksan.

– Hakijoita saattoi karsia pois se, että hankkeiden pitää olla ammattilaisten vetämiä. Toki sekin saattoi vaikuttaa, että avustukset olivat jaossa nyt ensimmäistä kertaa, eikä tiedottaminen tavoittanut kaikkia, Kouvolan tukipalvelukoordinaattori Leena Järvenmäki sanoo.

Hakemukset käsittelivät liikunnan- ja kulttuurin toimialan edustajat sekä edustaja liikunta- ja kulttuurilautakunnasta.