Mika Kallio ja Minna Rissanen Kaakkois-Suomen taidetoimikuntaan

Katja Juurikko

Kouvolalainen Mika Kallio on Suomen arvostetuimpia rumpaleita.

Taideneuvosto valitsi uudet jäsenet taidetoimikuntiin kaksivuotiskaudelle 2019–2020. Seitsemässä valtion taidetoimikunnassa aloittaa ensi vuoden alusta 74 asiantuntijajäsentä. Alueellisia taidetoimikuntia on kolmetoista, ja niissä on yhteensä 107 jäsentä.

Kaakkois-Suomen taidetoiminnan puheenjohtajaksi valittiin lappeenrantalainen korutaiteilija Mikko Holm. Muuta taidetoimikunnan jäsenet ovat:

Koulutusjohtaja Jorma Fagerström, Kouvola; muusikko Mika Kallio, Kouvola; näyttelijä Ulla-Maija Järnstedt-Kauppinen, Imatra; rehtori Mika Kempas, Kotka; kuvataiteilija Eeva-Liisa Puhakka, Kouvola; teatteri-ilmaisunohjaaja Iiris Rannio, Lappeenranta ja kuvataiteilija Minna Rissanen, Kouvola.

Taideneuvosto ja taidetoimikunnat ovat Taiteen edistämiskeskuksen (Taiken) asiantuntijaelimiä. Toimikunnat päättävät vertaisarviointiin perustuvista taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista kukin omalla alallaan ja alueellaan.

— Kahden vuoden kokemus on osoittanut, että taideneuvoston tavoite vertaisarvioinnin toteutumisesta yli toimikuntarajojen on käytännössä toiminut. Hakemusten arvioinnissa on voitu käyttää myös ehdotettuja mutta toimikuntien ulkopuolelle jääneitä asiantuntijoita, taideneuvoston puheenjohtaja Risto Ruohonen toteaa tiedotteessa.

Toimikunnat jakavat apurahoja ja palkintoja vuositasolla yhteensä 21,7 miljoonaa euroa. Niiden suorassa päätösvallassa on kaksi kolmasosaa Taiken 35 miljoonan euron kokonaistuesta taiteelle ja kulttuurille. Lisäksi ne arvioivat viraston päätösvallassa olevat yhteisöjen avustushakemukset.

Luetuimmat