Kouvolalainen esikoiskirjailija Kaija Pannula ehdolla lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi

Pannulan kirjoittama ja Netta Lehtolan kuvittama kirja kertoo tunteellisesta ketusta.

WSOY

Kouvolalainen esikoiskirjailija Kaija Pannula ehdolla lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi

Kouvolalainen Kaija Pannula on ehdolla lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi kirjoittamallaan ja Netta Lehtolan kuvittamalla kirjalla Kettujuttuja — kolme hännäkästä tarinaa.

WSOY:n kustantama kirja sisältää kolme kertomusta, joissa kettu maalaa tauluja, hiihtää ja löytää ystävän.

— Kasvamista, surun käsittelyä ja ystävyyttä lempeästi käsittelevät tarinat nivoutuvat yhtenäiseksi kertomukseksi, joka tuo esiin elämän haurauden, mutta myös sen rikkauden ja ilon. Kuvat ja tarinankuljetus täydentävät hyvin toisiaan, kiitetään palkintolautakunnan perustelussa.

Kaija Pannula on arkistonhoitajana työskentelevä esikoiskirjailija. Netta Lehtola opiskelee Lahden muotoiluinstituutissa graafista suunnittelua. Hän on tehnyt kuvituksen opinnäytetyönään.

— Tämä on tietenkin kunnianosoitus, Pannula toteaa ehdokkuudesta.

— On myös hienoa, että raati huomioi näin hyvin kuvakirjat, ehdokkaissa on niitä kaksi.

Hän kertoo, että ryhtyi käymään läpi kirjoittamaansa tekstiä kustannustoimittaja Päivi Kaatajan kanssa vuonna 2016. Netta Lehtola alkoi työstää omaa osuuttaan viime syksynä.

Onko Pannulalla suunnitteilla uusia teoksia?

— En osaa sanoa, mitä tapahtuu tulevaisuudessa.

Muut lasten ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat ovat Marisha Rasi-Koskisen Auringon pimeä puoli (WSOY) ja Anniina Mikaman Huijarin oppipoika. (WSOY), Maria Laakson kirjoittama ja Johanna Rojolan kuvittama Taltuta klassikko! (Tammi), Tomi Kontion kirjoittama ja Elina Warstan kuvittama Koira nimeltä Kissa tapaa kissan (Teos) sekä Lena Frölander-Ulfin Nelson Tigertass (Förlaget), jonka Teos on julkaissut Jaana Nikulan suomennoksena nimellä Nelson Tiikeritassu.

Palkinnon saajan valitsee muusikko, näyttelijä Olavi Uusivirta. Palkinto jaetaan 27. marraskuuta.

Täydennetty Kaija Pannulan kommenteilla 6.11. kello 8.05.

Luetuimmat