Reidar Särestöniemen teoksia ensi kertaa Taidekeskus Salmelaan

Heikki Rissanen/Sarestoniemi-museo

Reidar Särestöniemi.
Reidar Särestöniemi.

Taiteilija, professori Reidar Särestöniemen maalauksia nähdään ensi kesänä ensimmäistä kertaa Taidekeskus Salmelassa Mäntyharjussa.

Särestöniemi (1925—1981) kuuluu Suomen tunnetuimpiin taiteilijoihin. Hän opiskeli Suomen Taideakatemiassa Helsingissä ja Ilja Repin -instituutissa Leningradissa, mutta asui valtaosan elämästään kotitilallaan Kittilässä. Tätä nykyä siellä sijaitsee Särestöniemi-museo, jossa voi tutustua taiteilijan teoksiin ja työympäristöön.

Salmelan ensikertalainen on myös Miina Äkkijyrkkä, joka tuo taidekeskukseen maalauksia ja veistoksia. Lisäksi esille tulee muun muassa kuvanveistäjä Veikko Myllerin uusi kokoelma sekä teoksia Elina Förstiltä, Tiina Torkkelilta ja Rafael Wardilta. Kesän Nuori taiteilija julkistetaan myöhemmin keväällä.

Salmelan näyttelyt avautuvat 6. kesäkuuta.

Kesän ohjelmaan kuuluu tuttuun tapaan myös musiikkia. Esiintyjiä ovat Kaartin soittokunta (6.6.), Jyväskylä Sinfonia solistinaan sopraano Hannakaisa Nyrönen (4.7.), Jussi RaittinenVicky Rosti ja Mikko Alatalo (10.7.), J. Karjalainen (16.7.), Tero Vaara & Mamba (25.7.) sekä Waltteri Torikka ja Maria Ylipää (29.7.).

Uusi aluevaltaus on tiede. Salmelaan saapuu luennoimaan 27. kesäkuuta tähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja. 18. heinäkuuta yleisöä perehdyttävät kalliomaalauksiin dosentti Antti Lahelma sekä professorit Pekka Kivikäs ja Juhani Pallasmaa.

Uusimmat uutiset