Tähtibaritoni Waltteri Torikka esiintyy vuosien tauon jälkeen Selänpäässä — Kaksi konserttia varattiin jo loppuun

Markku Pihlaja

Waltteri Torikka on konsertoinut Selänpäässä aiemmin vuosina 2013—2016.
Waltteri Torikka on konsertoinut Selänpäässä aiemmin vuosina 2013—2016.

Baritoni Waltteri Torikka esiintyy 18. toukokuuta Selänpään aseman 130-vuotisjuhlakonsertissa.

Konsertteja on kaksi, ja ne ovat molemmat jo loppuunvarattuja.

— Tarjolla oli yhteensä yli 300 lippua. Ne menivät nopeasti, parissa viikossa, vaikka tiedotimme konsertista julkisesti vain joillakin ilmoitustauluilla, kertoo Selänpään Asemayhdistyksen puheenjohtaja Erkki Seppälä.

Hänen mukaansa mahdollisia peruutuspaikkoja kannattaa kysyä huhtikuussa.

Torikka on konsertoinut Valkealan Selänpäässä aiemmin neljä kertaa. Ensimmäinen kerta oli vuonna 2013, jolloin Asemayhdistys puuhasi tukikonserttia vanhan asemarakennuksen remonttikulujen kattamiseksi.

Seppälä oli jutellut konsertti-ideasta ystävänsä, basso Timo Riihosen kanssa.

— Silloin Timo mainitsi kaverinsa, ”yhden Waltterin”.

Kansansuosikiksi vuonna 2015

Waltteri Torikka (s. 1984) tunnetaan artistina, joka työskentelee sekä klassisen että kevyen musiikin parissa. Hän on opiskellut laulua muun muassa Sibelius-Akatemiassa, Kööpenhaminan Kuninkaallisessa ooppera-akatemiassa ja Karlsruhen musiikkikorkeakoulussa.

Torikka voitti Lappeenrannan laulukilpailun vuonna 2010. Koko kansan lemmikiksi hän nousi voitettuaan Tähdet, tähdet -tv-sarjan vuonna 2015. Hän on tehnyt oopperarooleja Suomessa ja ulkomailla, julkaissut sooloalbumeita sekä laulanut loppuunmyydyille konserttisaleille — ja yhdessä Jarkko Aholan kanssa jopa loppuunmyydylle Hartwall-areenalle.

Parhaillaan Torikka on mukana Tampereen oopperan La Bohemessa. Samassa produktiossa laulaa Timo Riihonen, joka saapuu esiintymään myös tulevaan Selänpään-konserttiin.

Konsertit ovat olleet merkittävä tuki

Toukokuinen konsertti juhlistaa paitsi 130-vuotiasta Selänpään asemaa myös 10-vuotiasta Asemayhdistystä.

Puheenjohtaja Erkki Seppälä korostaa, että konsertit ovat olleet yhdistykselle ja sen asemahankkeelle merkittävä tuki. Hänen mukaansa sponsorit ovat lähteneet mukaan joka vuosi kiitettävästi.

— Laulajat eivät tietenkään tule ilmaiseksi, mutta he ovat tehneet tätä aiemmin lähes talkoohommina, sillä keikkaan on aina liittynyt myös mökkeilyä. Nyt pyysin heitä tarkistamaan taksojaan, Seppälä kertoo.

Selänpään asemalla järjestetään konserttien lisäksi näyttelyitä, ravintolapäiviä ja myyjäisiä. Lisäksi yhdistys vuokraa tiloja erilaisiin tapahtumiin.