Viikonlopun elokuvissa karhuherra Paddington ja Mila Kuniksen tähdittämä joulukomedia

Heyday Films

Karhuherra Paddingtonin ura
ikkunanpesijänä alkaa melko huterissa merkeissä.
Karhuherra Paddingtonin ura ikkunanpesijänä alkaa melko huterissa merkeissä.

Elokuva-arvio: Karhuherra tarjoilee lääkettä kaamokseen

Paddington 2 (Iso-Britannia, 2017). Ohjaus: Paul King. Käsikirjoitus: Paul King, Simon Farnaby. Rooleissa: Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Brendan Gleeson, Julie Walters, Jim Broadbent, Peter Capaldi, Hugh Grant, Ben Whishaw. Suomenkielisissä äänirooleissa: Paavo Kerosuo, Markus Bäckman, Eeva Soivio, Juhana Vaittinen, Karoliina Pyöriä, Maija-Liisa Peuhu, Taisto Oksanen. Kesto: 104 min. K-7.

Viime kesänä menehtyneen Michael Bondin luoma Karhuherra Paddington on ilahduttanut pieniä ja isoja lapsia jo monen sukupolven ajan. Sydämellinen, kohtelias ja järkkymättömän sinisilmäinen teddykarhu teki ison elokuvadebyyttinsä kolmen vuotta takaperin.

Ensimmäinen Paddington-elokuva osui naulankantaan hahmon henkiinherättämisessä, ja fanit ympäri maailmaa huokaisivat helpotuksesta. Oli vaikea kuvitella parempaa elokuvaversiota karhuherran seikkailuista. Korkeasta rimasta huolimatta myös edellisen ohjannut Paul King ponnistaa yhä korkeammalle jatko-osan kanssa.

Paddington on nyt kotiutunut täydellisesti osaksi Brownien perhettä. Sademetsään jääneen Lucy-tädin syntymäpäivälahjaksi Paddington löytää täydellisen lahjan Herra Gruberin (Jim Broadbent) antiikkiliikkeestä: vanhan ponnahduskirjan Lontoon kuuluisista nähtävyyksistä.

Hankkiakseen rahat kirjaa varten Paddington aikoo ryhtyä töihin. Sillä aikaa kirjasta kiinnostuu myös kuuluisa näyttelijä Phoenix Buchanan (Hugh Grant).

Luvassa on kommelluksia, takaa-ajoja, vankilapakoja ja tottavarmasti marmeladileipiä. Postikorttimainen Lontoo on terästetty hyppysellisellä taikapölyä. Perhe-elämää kuvataan kiivaana, mutta rakastavana.

Lähes jokainen roolitus on osunut nappiin, ja paikalle on koottu brittiläisten näyttelijöiden kerma. Suurimman työn tekevät taas Hugh Bonneville ja Sally Hawkins Brownin perheen vanhempina. Hugh Grant tekee parhaan roolinsa vuosikausiin tarinan pahiksena.

Paddington 2 on perin brittiläinen satukirja, joka on herännyt eloon. Se on suloinen, muttei lainkaan äitelä. Vauhdikas ilman säheltämistä. Sen taianomaisuus vie mukanaan lapset ja aikuiset yhtälailla. Samalla kun päivät lyhenevät, tarjoaa Paddington sielulle valohoitoa.| Timo Alho

NELJÄ TÄHTEÄ

Hyvää: Satumainen, vauhdikas ja lämminhenkinen.

Huonoa: Olisi saanut olla pidempikin.

Erityistä: Paddingtonin luoja Michael Bond kuoli elokuvan viimeisenä kuvauspäivänä.

 

Elokuva-arvio: Joulustressaava komedia

A Bad Moms Christmas (Yhdysvallat, 2017). Ohjaus ja käsikirjoitus: Jon Lucas, Scott Moore. Rooleissa: Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell, Jay Hernandez, Susan Sarandon, Christine Baranski, Cheryl Hines, Justin Hartley. Kesto: 105 min. K-12.

Joulu on ilmeisesti täällä. Yhtä varmasti kun konvehtirasiat ja koristeet ilmestyvät supermarketin käytäville, elokuvateatteriin alkaa valua kepeitä joululeffoja.

Täydelliseltä vaikuttavan kulissin ylläpitämiseen kyllästyneet äidit palaavat komediaelokuvan jatko-osassa. Tällä kertaa stressiä aiheuttaa lähestyvä joulu.

Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) ja Carla (Kathryn Hahn) päättävät heilauttaa kinnasta jouluun liittyville odotuksille. Suunnitelmat kevyistä pyhistä lentävät tuuleen, kun omat äidit saapuvat kuvioihin.

Hilary Bronwyn Gayle

Kathryn Hahn, Mila Kunis ja
Kristen Bell päästelevät joulupaineita komediahitin jatko-osassa
Kathryn Hahn, Mila Kunis ja Kristen Bell päästelevät joulupaineita komediahitin jatko-osassa

Amyn äiti (Christine Baranski) on passivisagressiivinen päällepäsmäri, Kikin äiti (Cheryl Hines) takertuva ja Carlan äiti (Susan Sarandon) pahempi bilehirmu kuin tyttärensä. Ongelmaksi muodostuu kuinka vaikeat äiti-tytär-suhteet saadaan korjattua, ennen kun ne pilaavat joulun taian.

 Kunisin, Bellin ja Hahnin mainiosti näyttelemien naisten kemia ja side on yhä paikoillaan. Irroitteluun päästään ilman lämmittelyitä. Luvassa on paljon popmusiikin säestämiä montaasikohtauksia, joissa hullutellaan.

Elokuvan mielenkiintoisemmaksi anniksi nousee vanhemman sukupolven tulkitsemat äidit ja näiden välille syntyvä yhteys. Harmillisesti tämä elokuvan aspekti jää liian vähäiselle hyödyntämiselle. Se tuntuu suorastaan Baranskin, Hinesin ja Sarandonin tasoisten komediennien haaskaukselta.

Parhaimmillaan A Bad Moms Christmas pääsee pureutumaan hyvin äitien ja tyttärien suhteisiin. Konfliktit ovat hieman väkisin väännettyjä, eikä niiden ratkaisuissa haluta kliseitä välttää. Elokuva on hyvin tavanomainen amerikkalainen komedia, joka on koristeltu perinteisin joulukoristein. | Timo Alho

KAKSI TÄHTEÄ

Hyvää: Hyvät roolisuoritukset.

Huonoa: Todella kliseinen.

Erityistä: Smooth jazz -legenda Kenny G esiintyy cameo-roolissa.

 

 

Uusimmat uutiset