Kouvolan uusi kirjastoauto korvaa molemmat nykyiset autot — Tavoitteena on käyttöönotto vuonna 2020

Katja Juurikko

Kirjastoautot Oravan Matti (kuvassa) ja Regina aiotaan korvata.
Kirjastoautot Oravan Matti (kuvassa) ja Regina aiotaan korvata.

Kouvolaan hankitaan uusi kirjastoauto leasing-rahoituksella. Uuden auton käyttöönoton yhteydessä kaupunki myy molemmat vanhat kirjastoautot, jolloin määrärahat saadaan kohdennettua uuden auton käyttökustannuksiin.

Uusi kirjastoauto korvaa siis molemmat nykyiset autot, jotka on otettu käyttöön vuonna 2004.

Kouvolan liikunta- ja kulttuurilautakunta päätti keskiviikkona, että kilpailutusprosessi käynnistetään heti. Tavoitteena on saada uusi auto kesän 2020 valtakunnallisille kirjastoautopäiville, jotka järjestetään Kouvolassa.

Investoinnin hinta on auton varustelusta riippuen noin 400 000 euroa.

Lautakunta toteaa, että kirjastoauto on keskeinen lasten ja nuorten lukemisen edistäjä. Toisesta autosta luopuminen vaikeuttaa tätä tehtävää laajassa Kouvolassa. Uuden auton suunnittelussa on tärkeää huomioida, että autoon rakennetaan riittävästi tilaa lasten aineistolle.

Lautakunta löi keskiviikkona lukkoon myös kirjastojen kesäaukiolot ajalle 3.6.—1.9. Ne noudattavat pitkälti viime vuoden kesäaukioloaikoja.

Pääkirjastossa on 24.6.—4.8. supistettu aukioloaika ja minimimiehitys. Omatoimiasiointiin tarkoitettu aika on viime kesään verrattuna kasvanut, koska ensi kesänä Korian kirjasto palvelee ensimmäistä kertaa omatoimikirjastona. Elimäen ja Jaalan kirjastoissa on kesällä omatoimipäivä kerran viikossa.

Kirjastoauto Regina on poissa liikenteestä viikoilla 25 ja 31—32. Kirjastoauto Oravan Matti ei liikennöi viikoilla 27—30.