Kuusankosken teatteri peruu esityksiä ja lomauttaa koko henkilökuntansa

Myös teatterin pukuvuokraus on toistaiseksi suljettuna.

Heidi Koskinen-Järvisalo

Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi sai ensi iltansa Kuusankosken teatterissa marraskuussa.
Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi sai ensi iltansa Kuusankosken teatterissa marraskuussa.

Etelä-Suomen Aluehallintoviraston asettamista kokoontumisrajoituksista ja Kouvolan kaupungin tekemistä avustusleikkauksista johtuen Kuusankosken Teatteri pysyy suljettuna ainakin 28.2.2021 asti.

Tämä tarkoittaa, että kaikki tammi–helmikuulle suunnitellut Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi -näytelmän esitykset perutaan ja koko teatterin henkilökunta lomautetaan helmikuun ajaksi.

Lippuja esityksiin ostaneisiin ja varanneisiin asiakkaisiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Satavuotiasta pyritään esittämään myöhemmin keväällä reilu kymmenen kertaa. Esityskauden jatkosta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin, teatteri tiedottaa.

Myös Kuusankosken Teatterin pukuvuokraus on toistaiseksi suljettuna koronapandemian vuoksi.

– Meillä olisi joka tapauksessa ollut tänäkin vuonna edessä kaupungin tekemistä avustusleikkauksista johtuvia pidempiä lomautuksia, joten on kaikista järkevintä lomauttaa henkilökunta nyt kun toimintaakaan ei voida oikein järjestää. Järkevä ei silti tarkoita, että tämä tuntuisi hyvältä. Kyllä sekä teatterin henkilökunnalla että harrastajilla olisi jo kova halu päästä avaamaan teatterin ovet ja päästä näyttämään Satavuotias yleisölle, Kuusankosken Teatterin johtaja Karolina Eklund-Vuorela sanoo tiedotteessa.