Näyttelijä Elina Ylisuvannolle 24 000 euron apuraha — Vie Kouvolassa kantaesitetyn teoksen vankiloihin ja päihdehoitolaitoksiin

Katja Juurikko

Näyttelijä Elina Ylisuvanto ja pianisti Päivi Federley herättävät esityksellään keskustelua päihderiippuvuudesta. Juhlan jälkeen sai kantaesityksensä Kouvolan teatterissa vuonna 2016.
Näyttelijä Elina Ylisuvanto ja pianisti Päivi Federley herättävät esityksellään keskustelua päihderiippuvuudesta. Juhlan jälkeen sai kantaesityksensä Kouvolan teatterissa vuonna 2016.

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Kouvolan teatterista tutulle näyttelijälle Elina Ylisuvannolle 24 000 euron apurahan.

Vuoden työskentelyapurahassa on kyse Taidetta hoitolaitoksiin -tuesta. Apuraha mahdollistaa päihderiippuvuutta käsittelevän Juhlan jälkeen -esityksen viemisen kiertueelle muun muassa vankiloihin ja päihdehoitolaitoksiin.

Dokumentaarinen ja musiikillinen Juhlan jälkeen sai kantaesityksensä Kouvolan teatterissa vuonna 2016. Teos syntyi yhteistyössä Suomen Päihderiippuvaiset ry:n kanssa.

Ylisuvanto haki Kulttuurirahastolta tukea myös seuraavan dokumenttiteatteriesityksensä valmistamiseen.

— Siinä on kyse hyvästä kuolemasta. Olen haastatellut muun muassa saattohoitoon erikoistuneita ihmisiä, Ylisuvanto kertoo.

Sekä Juhlan jälkeen -teoksessa että tulevassa esityksessä Ylisuvannon kanssa työskentelee kouvolalainen pianisti Päivi Federley.

— Tarkoituksenamme on mennä pelkoja päin, Ylisuvanto sanoo.

Helsinkiläinen Ylisuvanto (s. 1982) on teatteritaiteen maisteri ja teatteripedagogi, joka työskenteli Kouvolan teatterissa vuosina 2006—2016. Tällä hetkellä hän on freelancer ja vetää Kouvolan teatterin nuortenteatteria.

Suomen Kulttuurirahasto myönsi lisäksi Kouvolasta lähtöisin olevalle teatteritaiteen maisterille, dramaturgi Emil Uutulle ja työryhmälle 10 000 euron apurahan Kivikokoelma-teoksen toteuttamiseen.

Luetuimmat