Valkealan kesäteatterissa nähdään elokuvana tuttu Olin nahjuksen vaimo – Kantaesityksen ohjaa jälleen Virve Mattila

Vuoden 1961 elokuvan päärooleissa olivat Leif Wager ja Elina Pohjanpää, Valkealan kesäteatterin versiossa Simo-Pekka Patrikainen ja Johanna Immonen.

Sami Ranta

Komediassa näyttelevät muun muassa Johanna Immonen (vasemmalla), Simo-Pekka Patrikainen ja Riina Mattila.
Komediassa näyttelevät muun muassa Johanna Immonen (vasemmalla), Simo-Pekka Patrikainen ja Riina Mattila.

Elokuvana tunnettu Olin nahjuksen vaimo (1961) nähdään ensimmäistä kertaa teatterilavalla ensi kesänä. Aarne Tarkaksen käsikirjoituksen dramatisoi Valkealan kesäteatteriin Virve Mattila, joka myös ohjaa näytelmän.

Kyseessä on kolmas peräkkäinen kantaesitys Valkealan kesäteatterissa. Viime vuonna teatteri esitti Mattilan kirjoittaman ja ohjaaman musiikkinäytelmän Muistojen bulevardi – säkeistöjä Laila Kinnusen elämästä, joka rikkoi katsojaennätyksen. Vuoden 2018 kantaesitys oli Nuoruusmuistoja, joka sekin oli Mattilan käsialaa.

Olin nahjuksen vaimo sijoittuu 1960-luvun alkuun. Maisteri Kaarlo Kaski ja hänen vaimonsa Liisa ovat asumuserossa. Matkalla töihin Kaarlo huomaa kirjakaupan ikkunassa vaimonsa kirjoittaman teoksen Olin nahjuksen vaimo, joka osoittautuu paljastuskirjaksi.

Vuoden 1961 elokuvan päärooleissa nähtiin Leif Wager ja Elina Pohjanpää. Valkealan kesäteatterin Kaarlo ja Liisa ovat Simo-Pekka Patrikainen ja Johanna Immonen.

60-luvun iskelmillä höystetyn komedian ensi-ilta on heinäkuun puolivälissä.