Levyarvio: Pohjoisen rytmin maanjäristys — The Northquakesin uusi albumi on alkuvuoden parhaita kotimaisia levyjä

The Northquakes: Tears in Rain (Stupido Records) 2019.

Levyarvio: Pohjoisen rytmin maanjäristys — The Northquakesin uusi albumi on alkuvuoden parhaita kotimaisia levyjä

Lyödään kortit heti pöytään. Helsinkiläisen The Northquakesin ”Tears In Rain” -debytti on Death Hawksin häkellyttävän ”Psychic Harmonyn” ohella alkuvuoden ylivoimaisesti parhaita kotimaisia levyjä.

Northquakes on suomipunkikonissa Ratsiassa jo aikoinaan bassotelleen Kari Starckin rakkauslapsi. Myös mainiossa The Valkyriansissa ska-kannuksiaan kiillottanut Starck on koonnut lähipiiristä ympärilleen osaavan ja biisejä komeasti kuljettavan kokoonpanon jolta pohjoisen popsoul taittuu vaivattomasti.

Northquakesin taitava soulpop iskee salakavalan raikkaasti kiilaa Litku Klemetin ja Maustetyttöjen jo melkein puhkihypetettyyn naisvokalistivetoiseen bändigenreen.

Northquakes soittaa hyvinkin tanssittavaa rytmimusiikkia, jossa yhdistyvät reggae, ska, soul ja funk. Bändimoottori Starckin biiseissä kuuluvat tietenkin The Valkyriansissa vietetyt vuodet, mutta niissä voi maistaa myös hyppysen The Jamin ja The Style Councilin kautta brittipopin ikoniksi nousseen Paul Wellerin tapaa yhdistellä perinteisempää 60-luvun sointia pohjoisen valkonaamasouliin.

Northquakesin suurin vahvuus on poikkeuksellisen raikkaan kuuloinen vokalisti Elisa Moonstomp, joka myös vastaa levyn teksteistä. Englannin lausuminen taittuu Moonstompilta vaivattomasti ja kuulijaa kiusaamatta. Suurin syy tähän lienee se, että englanti on hänen toinen äidinkielensä.

Täysin puskista yllättävä Northquakes on ryhdikkään uskalias veto suomenkielisen rockmusiikin vahvana valtakautena. Bändin taitava soulpop iskee salakavalan raikkaasti kiilaa Litku Klemetin ja Maustetyttöjen jo melkein puhkihypetettyyn naisvokalistivetoiseen bändigenreen.

Hyvää: Laulaja Elisa Moonstompin poikkeuksellisen vahva ja omaperäinen ääni.

Huonoa: Levy olisi voitu nimetä hieman jämäkämmin.

Erikoista: Bändiliideri Kari Starck soitti jo 1980-luvun alussa bassoa suomipunklegenda Ratsiassa.

Luetuimmat

Kommentoidut