Taidekeskus Salmela järjestää luontovalokuvakilpailun, jonka aiheena on Repoveden kansallispuisto — Kisan kuvista tulee näyttely Vuohijärvelle kesällä 2019

Valtakunnallinen kilpailu järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Katja Juurikko

Kilpailukuva voi esittää esimerkiksi maisemaa, kasveja, eläimiä, muotoja tai ihmisiä Repovedellä.
Kilpailukuva voi esittää esimerkiksi maisemaa, kasveja, eläimiä, muotoja tai ihmisiä Repovedellä.

Mäntyharjussa toimiva Taidekeskus Salmela etsii pysäyttäviä ja yllättäviä luontovalokuvia Repoveden kansallispuistosta valtakunnallisella valokuvakilpailulla.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: aikuiset sekä lapset ja nuoret. Kisa on tarkoitettu ammattilaisten lisäksi valokuvausta harrastaville luontovalokuvaajille.

Kuvissa toivotaan näkyvän valokuvaajan taidon lisäksi luonnon tuntemus. Tarkoituksena on kuvata Repoveden kansallispuiston luontoa ja sen monimuotoisuutta. Kuva voi esittää esimerkiksi maisemaa, kasveja, eläimiä, muotoja tai ihmisiä.

Kilpailun tavoitteena on edistää luonnon ja kansallispuistojen arvostusta ja merkitystä.

Voittajakuvat valitsee tuomaristo, johon kuuluvat luontovalokuvaaja Hannu Hautala, kuvajournalisti ja valokuvaaja Juha Metso, dokumentaristi Juha ”Norppa” Taskinen, ammattivalokuvaaja Jaana Kotamäki, luontovalokuvaaja Markus Varesvuo sekä yhteistyökumppanin edustajana UPM Metsän sidosryhmäsuhdejohtaja Sami Oksa.

Kilpailun kuvista pystytetään luontokuvanäyttely Repoveden kansallispuiston läheisyydessä sijaitsevaan Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloon kesäksi 2019. Tämän jälkeen näyttelykokonaisuus lähtee kiertämään eri näyttelypaikkoja aina Etelä-Suomesta Lappiin.

Valtakunnallinen kilpailu järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Kilpailun säännöt ja ohjeet julkaistaan heinäkuun alussa osoitteessa kulttuurivuohijarvi.fi.