Kouvolasta kuullaan lauantaina kaksi live-keikkaa verkon kautta – Viikate väläyttää uuden levyn antia, dj-kaksikko kipuaa Mielakan huipulle

Keikat voi katsoa Kouvolan Sanomien verkkosivuilta.

NIko Kaartinen

Viikate soittaa ensimmäisen striimatun keikkansa Kouvolassa lauantaina. Kuva vuodelta 2019.
Viikate soittaa ensimmäisen striimatun keikkansa Kouvolassa lauantaina. Kuva vuodelta 2019.

Koronan kuihduttama keikkakevät saa piristystä lauantaina, kun kouvolalainen metalliyhtye Viikate astuu House of Rockin lavalle. Yleisö ei vielä paikalle pääse, mutta keikka esitetään suorana verkossa kello 19 alkaen.

Illan toisena esiintyjänä on Lasten Hautausmaa Duo. Tapahtuman juontaa toimittaja Laura Vähähyyppä.

Viikatteen nokkamies Kaarle Viikate on aiemmin tehnyt mies ja kitara -tyyppisiä livestriimattuja keikkoja yhdessä Jukka Takalon kanssa. Viikate-yhtyeelle kerta on kuitenkin ensimmäinen.

Kaarle Viikate sanoo, ettei striimin kautta esiintyminen ole eronnut normaalikeikasta kovin paljon.

– Yleisöstä tuleva äänen paine puuttuu, mutta vuorovaikutus on kuitenkin ollut läsnä. Biisien väliin on tullut palautetta ja kysymyksiä netistä. Sama hässäkkä pyritään siirtämään myös lauantain keikalle.

Viikate suhtautuu uuteen avaukseen innokkaasti.

– Tässä on rakennettu kokoillan meininkiä. Ei niin, että Lasten Hautausmaa Duo soittaa ensin ja me toisena, vaan edetään muutaman biisin palasina niin, että mielenkiinto säilyy katsomon puolella paremmin.

Koronarajoitusten vuoksi Viikatteelta peruuntui noin 20 keikkaa ja Viikate-Takalo-duolta 10. Yhtye on käyttänyt vapautuneen ajan hyödyksi ja valmistellut uutta levyä. Ensimmäinen single Huomenta humalaiset julkaistiin maaliskuussa. Studiolevyn on tarkoitus ilmestyä lokakuussa.

– Levyrundi on tarkoitus aloittaa lokakuun puolivälissä. Toivottavasti henkseleissä on silloin sen verran väljää, että pääsisimme keikoille.

Viikate on innoissaan uuden levyn musiikista. Lauantain keikalla tullaan kuulemaan ainakin yksi vielä julkaisematon kappale.

– Tein itselleni lupauksen, että tälle levylle ei tule yhtään uhkapelikappaletta eikä kotiseuturakkauskappaletta. Sain lupauksen pidettyä.

Katja Juurikko

Anselmi Kuusisto on toiminut dj:nä jo 20 vuoden ajan. Lauantaina hän aikoo tuoda Kouvolaan palan Ibizan rantabaarien tunnelmaa.
Anselmi Kuusisto on toiminut dj:nä jo 20 vuoden ajan. Lauantaina hän aikoo tuoda Kouvolaan palan Ibizan rantabaarien tunnelmaa.

Rentoa tunnelmamusiikkia Mielakasta

Kouvolasta kuullaan lauantaina toinenkin livestriimaus, kun pitkän linjan dj:t Anselmi Kuusisto ja Juha Pulli vievät laitteensa Mielakan laskettelurinteen huipulle ja soittavat dj-keikan sieltä.

– Huomasimme säätiedotuksista, että tulossa on kiva lauantai. Otimme yhteyttä Mielakkaan ja pyysimme lupaa soittaa huipulla. Esiinnymme sillä ajatuksella, että Kouvola on siisti paikka, Kuusisto kertoo.

Kaksikko menee paikalle Mielakan sulkeutuessa. Tarkoitus on aloittaa noin 19.30.

– Auringonlaskun aikaan niin, että Kouvolan kaunis ratapiha ja kaupungin siluetti näkyvät.

Kaksikko on aiemmin tehnyt striimauskeikkoja muun muassa kotoa ja Papulaarista. Jatkossa on tarkoitus kokeilla monia erilaisia paikkoja ja esitellä samalla kaupunkia.

– On erikoista soittaa ilman yleisöä, mutta yritämme samalla kommunikoida ihmisten kanssa samalla tavoin kuin dj-kopilla.

Livestriimit ovat tiskijukille keino pitää itsensä esillä ja ihmisten mielissä, kun koronarajoitukset ovat vieneet työtilaisuudet. Kuusisto on elättänyt itsensä varastomiehenä.

Lauantain keikalle hän lupaa rentoa tunnelmamusiikkia.

– Itse tykkään sellaisesta, mitä soitetaan Välimerellä auringonlaskubaareissa. Vaikka ollaan ratapihan äärellä eikä turkoosia merta ole, aion soittaa rentoa, jatsahtavaa housea, joka sopii lämpimään päivään.

Viikate ja Lasten Hautausmaa Duo 23.5. kello 19. Anselmi Kuusisto ja Juha Pulli 23.5. noin kello 19.30. Molempia keikkoja voi seurata Kouvolan Sanomien verkkosivujen kautta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset