Viime vuoden Museokortti-kohteet listattu: Verla ja Poikilo Kymenlaakson toiseksi ja kolmanneksi suosituimmat kohteet

Museokortin uskotaan olevan syynä siihen, että museoiden kävijämäärät ovat valtakunnallisesti nousussa jo kolmatta vuotta peräkkäin.

Moises Garibay

Patruunan pytinki on Verlan maailmanperintökohteen keskeisimpiä rakennuksia. 
Patruunan pytinki on Verlan maailmanperintökohteen keskeisimpiä rakennuksia. 

Suomen suosituimmat Museokortti-kohteet on listattu maakunnittain. Kymenlaakson kolmen suosituimman museon joukossa oli viime vuonna Kouvolasta kaksi museota, taidemuseo Poikilo toisena sekä Verlan tehdasmuseo kolmantena. Kymenlaakson suosituin kohde oli Merikeskus Vellamo Kotkassa. 

Listalle on kelpuutettu ainoastaan maksulliset Museokortti-kohteet. Ilmaismuseoiden käyntejä ei rekisteröidä Museokortti-järjestelmään. 

Suomen suosituin Museokortti-kohde oli Ateneumin taidemuseo. Toiseseksi suosituin oli Amos Rex ja kolmanneksi suosituin nykytaiteen museo Kiasma.

Neljä vuotta sitten lanseerattu Museokortti maksaa 69 euroa ja sillä pääsee Suomessa yli 280 museoon. Museokortteja on myyty kaikkiaan 230 000 kappaletta ja niitä on tällä hetkellä voimassa noin 165 000 kappaletta. 

Museoviraston tilastojen mukaan Suomen maksullisissa museoissa kävi viime vuonna 7,1 miljoonaaa vierasta. Museokortti on kasvattanut museoiden käyntikertoja kolmanneksen. Museoiden kävijäennätys kasvoi kolmatta vuotta peräkkäin.