Suomeen ensimmäinen pelitaiteen läänintaiteilija — Toimipiste on Kouvolassa

Suomen ensimmäiseksi pelitaiteen läänintaiteilijaksi on valittu Jaakko Kemppainen.

Hän on aloittanut työnsä Taiteen edistämiskeskuksen Kouvolan toimipisteessä. Toimikausi on viisivuotinen, ja toimialue on Kaakkois-Suomi, Häme ja Uusimaa.

Pelitaiteen läänintaiteilijan tehtävänä on pelitaiteen aseman, tunnettavuuden ja mahdollisuuksien edistäminen.

Aalto-yliopistosta ja Jyväskylän yliopistosta valmistuneella Kemppaisella (FM, MA) on pitkä ammattilaistausta pelisuunnittelun ja digitaalisen kulttuurin alalta.

Hän kertoo näkevänsä alan laajasti sekä peliteollisuuden, pelitalojen, koulutuksen että taiteen näkökulmasta. Pelit hän näkee välineenä, jonka avulla voidaan tuottaa niin viihdettä, taidetta kuin dokumentaaristakin sisältöä.

— Haluan tuoda esiin pelien monimuotoisuutta ja mahdollisuuksia itseilmaisun ja taiteellisen työn välineinä. Koen tärkeäksi pelien taiteellisten ja kulttuurillisten arvojen tuomisen mukaan julkiseen keskusteluun, Kemppainen kertoo tiedotteessa.

Pelitaiteen läänintaiteilijan tehtävää haki 24 henkilöä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset