Kouvolalainen kypsien naisten tanssiryhmä nähdään Talentissa ensi sunnuntaina – Tuotantoyhtiö bongasi Cougarsin verkosta

Tanssiryhmä valmistelee kabareeta Pato Areenalle.

Kirsi Iiskola

Tanssiryhmä Cougarsin jäsenet ovat 35–60-vuotiaita.
Tanssiryhmä Cougarsin jäsenet ovat 35–60-vuotiaita.

Kouvolalainen burleskityylinen tanssiryhmä Cougars nähdään ensi sunnuntaina MTV3:n Talent Suomi -ohjelmassa. Ohjelmassa etsitään tähtituomarien johdolla uusia viihdekykyjä.

Cougars on kypsien naisten tanssiryhmä. Nykyisen esiintyjäkaartin iät vaihtelevat 35:n ja 60 vuoden välillä.

Puheenjohtaja Suvi Björn-Antila sanoo, että tuotantoyhtiön edustaja otti Cougarsiin yhteyttä sähköpostitse löydettyään ryhmän verkkosivut.

– Vaikutimme kiinnostavilta, ja meidät pyydettiin mukaan. Mietimme osallistumista ehkä sekunnin verran.

Sunnuntain jakso on kuvattu jo lokakuussa. Ryhmän kahdestatoista tanssijasta mukaan pääsi yhdeksän.

– Meitä kehotettiin etukäteen varaamaan kuvauksiin koko päivä, ja sanottiin, ettemme välttämättä ehdi edes syödä eväitä. 14-tuntinen päivä oli täynnä kuvauksia ja haastatteluja. Esiintyminen oli vasta illalla. Silti kannatti ehdottomasti olla mukana. Se oli sellainen kerran elämässä -kokemus, Björn-Antila kertoo.

Seuraavaksi kabaree

Lähikuukausina Cougarsin ajan täyttää Kuusankosken Pato Areenalla lokakuussa nähtävä kabaree, jonka työnimi on Go Sisters.

– Käsikirjoitusta työstetään parhaillaan. Jokaisella esiintyjällä on oma roolihahmonsa. Kehittelemme myös omia lauluja, joita kuullaan esityksessä.

Kabaree esitetään neljä kertaa kolmen päivän aikana, ensimmäisen kerran 29.10. Sen ohjaa Taina Maria Savimäki.

Cougars eli Puumat perustettiin vuonna 2012. Se esiintyy nykyisin noin kymmenen kertaa vuodessa. Seuraavan kerran ryhmän voi nähdä Nelosfestarilla Kotkassa 6.3. Cougars esiintyy todennäköisesti myös Kouvolan Taiteiden yössä.

Talent Suomi -ohjelmaa on esitetty vuodesta 2007. Menossa on kuudes tuotantokausi.

Talent Suomi, MTV3 1.3. kello 19.30.