Tunne-tapahtumassa selviää sunnuntaina, kuka on vuoden kulttuurikouvolalainen —  Kouvola-taloon luvattu paljon ilmaista toimintaa lapsiperheille

Katja Juurikko

Tunne-tapahtumassa selviää sunnuntaina, kuka on vuoden kulttuurikouvolalainen —  Kouvola-taloon luvattu paljon ilmaista toimintaa lapsiperheille

Vuosi sitten järjestetty Tunne-tapahtuma Kouvola-talolla onnistui niin hyvin, että tapahtuma järjestetään tänä vuonna uudestaan. Kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa lupaa lapsiperheille esityksiä ja toimintaa kolmeksi tunniksi.

— Tilaisuuteen on varattu 300 ilmapalloa. Niitä ja Kouvolan lakritsia jaetaan lapsille niin kauan kuin niitä riittää, Vuorio-Palmumaa sanoo.

Viime vuonna ilmaistapahtumassa vieraili arviolta 200—300 ihmistä.Tunne-tapahtuman ohjelma on rakennettu varta vasten lapsiperheille.

Simelius-salissa järjestettävän ohjelman lisäksi vieraat voivat poiketa maksutta myös Poikilo-museoon.

— Juho Lätti vetää siellä sävellystyöpajan, jossa lapset voivat itse tuottaa musiikkia.

Kansanopiston kuvataideluokassa on työpaja varjoteatterihahmoista. Tanssisalissa on Sirkuskoulu Bravuurin sirkustyöpaja.

Kouvola-talon aulassa Pohjois-Kymen musiikkiopisto esittelee soittimia, joita vieraat voivat myös itse kokeilla. Kirjasto pyörittää aulassa onnenpyörää, ja Peter Pan -musiikkinäytelmän tähti Petteri Hautala vetää aulassa Peter Pan -askartelupajaa.

— Ideana on ollut, että jokainen taidelaitos tuo paikalle omia esiintyjiä: opettajia tai oppilaita, Vuorio-Palmumaa kertoo.

Simelius-salin esitykset aloittaa Satubaletti Pikkuballerina. Tanssijat esittävät Muuttojoutsenet-baletin.

Kansanmusiikkiyhtye Aikaansaapas ja sirkuskoulu Bravuuri jatkavat omilla esityksillään.

Sen jälkeen on vuorossa Cougars-ryhmän nukketanssi, jossa esiintyjät ovat pukeutuneet nukeiksi.

— Siinä nähdään, miten nukkemainen olento vapautuu tanssiin.

Kymi Sinfonietta päättää Simelius-salin esitykset. Lavalla nähdään Ryhmä Hau, jossa Laura Vaittinen esiintyy juontajana, trumpetistina ja laulajana. Janne Laine ja Maria Luhtanen soittavat käyrätorvea.

Simelius-salin tapahtuman juontaa taikuri Aatu Itkonen.

— Viime kerralla hän esiintyi tilaisuudessa taikurina, mutta nyt hän luo uraansa estradijuontajana.

Simelius-salissa julkistetaan myös Vuoden 2019 kulttuurikouvolalainen. Palkinnon sai viime vuonna Kouvolan Sanomien kulttuuritoimitus.

Tunne-tapahtuman järjestää Tunne-ryhmä, joka on kouvolalaisten taidelaitosten yhteistyöryhmä. Siinä ovat mukana Kymi Sinfonietta, Kouvolan teatteri, Pohjois-Kymen musiikkiopisto, kaupungin kulttuuripalvelut, kirjasto, kansalaisopisto ja kulttuuritalot.

— Taidelaitosten toiminta on tässä tapahtumassa mukavasti esillä, Vuorio-Palmumaa kertoo.

Tunne-tapahtuma Kouvola-talossa (Varuskuntakatu 11, Kouvola) 13.1. kello 11—13.