Kouvolalainen Lempo-festivaali teki kävijäennätyksen — Kansanmusiikin ja -tanssin saloihin sukelsivat niin koululaiset, kurssilaiset kuin konserttivieraatkin

Viime viikolla Kouvolassa järjestetyn kansanmusiikki ja -tanssifestivaalin vetonaulaksi osoittautui The London Klezmer Quartet.

Sini Inkeroinen

The London Klezmer Quartet soitti Kuusankoskitalossa liki täydelle salille.
The London Klezmer Quartet soitti Kuusankoskitalossa liki täydelle salille.

Kouvolalainen kansanmusiikin ja -tanssin festivaali Lempo keräsi tänä vuonna ennätysyleisön. Luvut laitettiin uusiksi niin perjantai-iltana järjestetyn klubikonsertin kuin lauantaisen pääkonsertinkin osalta.

Kuusankoskitalon lauantaiseen pääkonserttiin osallistui 300 kuulijaa. Yhes enempi -konsertti esitteli sekä kouvolalaisia että muita kansanmusiikin ja -tanssin taitajia harrastajista ammattilaisiin.

Klezmer sai ihmiset liikkeelle

Festivaalin vetonaula oli juutalaista klezmer-musiikkia soittava The London Klezmer Quartet. Vuonna 2009 perustettu yhtye on konsertoinut kotimaansa Iso-Britannian lisäksi myös esimerkiksi Australiassa, Brasiliassa ja Saksassa.

Lempo toi kvartetin Suomeen ensimmäistä kertaa. Ennen Kouvolaan saapumistaan yhtye konsertoi Tavastialla ja veti kurssin Sibelius-Akatemian opiskelijoille.

Myös kouvolalaiset koululaiset saivat tutustua klezmeriin. Yhtye konsertoi noin 300 kouvolalaiselle 4.—6.-luokkalaiselle oppilaalle.

Ensi vuosi on juhlavuosi

Lempo-festivaalin yhteensä neljään konserttin osallistui yli 700 kuulijaa. Lisäksi festivaalin kahdeksan työpajaa ja The London Klezmer Quartetin vetämä kurssi keräsi yli 100 osallistujaa.

Festivaali tarjosi myös ilmaista ohjelmaa: Kuusankoskitalon aulakonsertteihin osallistui kymmeniä esiintyjiä ja kuulijoita.

Kansanmusiikki ja -tanssifestivaali Lempo täyttää ensi vuonna kymmenen vuotta. Festivaali järjestetään vuoden 2020 keväällä 17.—18. huhtikuuta.