Kaarle Viikatteen ja Marko Haaviston syrjähyppy —  Muusikot esittävät kaikukitarointia Kouvolassa

Marko Haavisto (vasemmalla) ja Kaarle Viikate tuovat rautalankasoundia Kouvolaan.
Marko Haavisto (vasemmalla) ja Kaarle Viikate tuovat rautalankasoundia Kouvolaan.

Viikate-yhtyeestä tuttu Kaarle Viikate vakuuttaa, että yhteistyö Poutahaukoista tutun Marko Haaviston kanssa ei vaaranna kummankaan pääprojektia.

— Tämä on meille puhtaasti sivuprojekti, todella mieltä virkistävä syrjähyppy, Viikate toteaa.

Viikate ja Haavisto julkaisivat toissa viikolla jo toisen yhteisen levyn. Albumi nimeltään Kuu on vaarallinen on tällä hetkellä Suomen Virallisen listan neljäntenä. Kaksikko on tehnyt aikaisemmin jo yhden singlen ja albumin, joka ilmestyi vuonna 2015.

Perjantaina Viikate ja Haavisto esittelevät yhdessä tehtyä materiaalia livenä Kouvolassa. Myös Viikatteen ja Poutahaukkojen materiaalia on luvassa.

— Kuultavissa on uuden ja vanhan ajan musiikkia. Jos yhtään tanssi kiinnostaa, niin paikalle. Luvassa on twistiä ja rauhallisempaakin musiikkia.

Marko Haavisto ja Poutahaukat tunnetaan suomalaisen melankolian sanansaattajina. Viikate paljastaa, että Haavisto on julkisuuden takana mitä sydämellisin ja kiltein kaveri.

— Jos miestä kuuntelee vapaa-aikana, niin saa varautua jatkuvaan selkäkeikkanauruun.

Keikalla kaksikko turvautuu samoihin soittajiin, jotka ovat olleet mukana levytyksissäkin. Haavisto laulaa ja soittaa bassoa, Kaarle laulaa ja soittaa kitaraa. Toista kitaraa soittaa Antti Kukkola, ja Kepa Kettunen soittaa rumpuja.

Kaarle Viikate ja Marko Haavisto Kouvolan House of Rockissa 1.2. kello 22.