Kouvolan teatterissa alkavat todennäköisesti yt-neuvottelut, jos valtuusto hyväksyy teatteria koskevat säästöt — Valtuusto päättää asiasta kokouksessaan 9. joulukuuta.

Teatterin hallituksen puheenjohtaja Ari Lindeman ei osaa sanoa, kuinka suurta osaa teatterista yt-neuvottelut koskisivat.

Lumikki Haaja

Kouvolan teatteritalo.
Kouvolan teatteritalo.

Kouvolan teatterissa aloitetaan todennäköisesti yhteistoimintaneuvottelut, jos kaupunginvaltuusto hyväksyy teatteria koskevat 10 prosentin vuosittaiset säästöt.

Näin sanoo teatterin hallituksen puheenjohtaja Ari Lindeman. Teatterin hallitus käsitteli asiaa kokouksessaan tänään maanantaina. Kaupunginvaltuusto päättää säästöistä 9. joulukuuta.

— Ratkaisemme mahdollisimman pian kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen, ryhdymmekö neuvotteluihin vai emme.

Lindemanin mukaan hallituksessa ei esitetty vaihtoehtoja yt-neuvotteluille. Neuvottelut kohdistuisivat henkilöstöön, teatterin aineistoon ja tarvikkeisiin tai ostettaviin palveluihin.

Lindeman ei osaa sanoa, kuinka suurta osaa teatterista yt-neuvottelut koskisivat tai koskisivatko ne kaikkia teatterin osa-alueita. Teatterin tuotanto on jo sovittu vuodeksi eteenpäin.

— Se rajaa, mitä kaikkea voimme tehdä.

Mahdollisuus tarkastella teatterin toimintaa

Kaikki teatterilla ovat Lindemanin mukaan tietoisia tilanteesta.

— Hallituksessa on mukana myös henkilöstön edustajia, mikä on hyvä asia. Näin asiasta on yhteinen tilannekuva. Toiminnan kehittäminen on yksituumaisempaa ja järkevämpää.

Lindeman sanoo, että jos yt-neuvottelut tulevat, teatterilla on mahdollisuus tarkastella toimintaa monipuolisesti teatteriväen kanssa.