Jättömaa hiipii hämäryydestä entisille Kasarminmäen nurkille ensi heinäkuussa — Tietoa tihkuu tipoittain, eikä mikään ole vielä varmaa

Viimeksi Kouvolassa vuonna 2016 järjestetty poikkitaiteellinen tapahtuma ehti kerätä valtakunnallista mainetta marginaalifestivaalina. Sen paluuta on odotettu.

Katja Juurikko

Olli Koivu ja saattohoitajat esiintyi vuonna 2016 Jättömaan päälavalla.
Olli Koivu ja saattohoitajat esiintyi vuonna 2016 Jättömaan päälavalla.

Jättömaan paluuta Kouvolan kesätapahtumien joukkoon on kyselty moneen otteeseen ja eri puolilla Suomea. Näin sanoo Jättömaa ry:n hallituksen puheenjohtaja Ville Viinikainen.

Viinikaisen mukaan päätös järjestää kahdeksas Jättömaa-festivaali ensi kesänä 17.—19. heinäkuuta syntyi siksikin lopulta helposti.

Mutta koska kysymys on Jättömaasta, mikään ei ole vielä varmaa.

— Jättömaan hallitus kokoontuu tässä kuussa. Silloin on tarkoitus saada jotain konkreettisia päätöksiä aikaan.

Vaikka hommat ovat alkutekijöissään, Viinikaisen mukaan näyttää hyvältä. Kouvolan kaupunkikin on toivottanut festivaalin tervetulleeksi takaisin, hän sanoo.

— Todennäköisesti Jättömaa järjestetään ensi kesänä. Mitään ei ole vielä sovittu, mutta esimerkiksi kaupungilta on saatu alustavasti lupa aiemmin käytössä olleen maa-alueen käytöstä.

Artistien keskuudessa suurta kiinnostusta

Festivaalialue tulee siis Viinikaisen mukaan olemaan jotakuinkin sama kuin vuosina 2010—2016. Tarkemmat järjestelyt selviävät sitten, kun organisaatio pääsee käyntiin.

— Nyt alamme kasata toimijoiden verkostoa ja miettiä rahoituksen järjestämistä.

Yhdistyksen hallituksen jäsen Anna Kuurne sanoo, että ehdokkaita ensi kesän Jättömaan ohjelmistoon tulvii ovista ja ikkunoista.

— Heti, kun ilmoitimme aikovamme järjestää festivaalin jälleen ensi kesänä, tarjokkaita alkoi ilmaantua. Kiinnostusta on ollut paljon.

Kuurneen mukaan joukossa on paljon mielenkiintoisia, kansallisen tason nimiä. Joita hän ei paljasta.

— Keskusteluja on ollut monen kovan luokan tekijän kanssa. Mitään ei ole kuitenkaan vielä sovittu, joten vielä ei ole aika tiputella nimiä.

Luetuimmat