Kilpailulla Kouvolan teatterin kummiluokaksi — Teatterinjanoinen 3. tai 4. luokka pääsee seuraamaan näytelmä Adalmiinan helmen taustatyötä ja esitystä

Valitun luokan täytyy osoittaa kiinnostuksensa teatteria kohtaan. Kilpailu päättyy 13. marraskuuta.

Lukas Pearsall

Kouvolan teatterin ensimmäinen kummiluokka oli Vahteron koulun 4A-luokka. Luokan oppilaat pääsivät tutustumaan muun muassa maskeeraaja Satu Linervan työhön. Arkistokuva.
Kouvolan teatterin ensimmäinen kummiluokka oli Vahteron koulun 4A-luokka. Luokan oppilaat pääsivät tutustumaan muun muassa maskeeraaja Satu Linervan työhön. Arkistokuva.

Kouvolan teatteri etsii uutta kummiluokkaa näytäntökaudelle 2019–20. Kummiluokaksi voivat hakea kaikki Kouvolan alakoulujen kolmannet ja neljännet luokat.

Tavoitteena on lisätä valitun koululaisryhmän tietämystä teatterista ja kulttuurista sekä tutustua teatterin työskentelyyn kulissien takana.

Kauden aikana kummiluokka vierailee muutaman kerran teatterissa, tutustuu sen toimintaan ja eri alojen ammattilaisiin. Myös teatterilaiset vierailevat koululla eri teemoja esitellen.

Keskeisintä toiminnassa on lastennäytelmä Adalmiinan helmi, joka saa ensi-iltansa maaliskuussa 2020. Luokka pääsee seuraamaan näytelmän valmistumista aina harjoituksista valmiiseen esitykseen.

Haku kummiluokaksi on kilpailu, joka päättyy keskiviikkona 13. marraskuuta.

Luokkien tehtävänä on valmistaa enintään A2-kokoinen luokkakuva vapaalla toteutustavalla. Kuvasta täytyy selvitä millainen luokka on ja ketä siihen kuuluu, miten luokka toimii yhdessä ja miten luokkalaisista välittyy teatteri-innostus.

Oheen täytyy liittää kirjalliset perustelut, miksi juuri kyseinen luokka olisi sopivin kummiluokaksi.

Valmiit työt voi postittaa Kouvolan teatterin osoitteeseen tiedottaja-tuottaja Anne Jokivirralle, viedä teatterin lippukassalle tai toimistolle niiden aukioloaikoina.

Kummiluokkatoiminta on valitulle luokalle maksutonta. Koulu vastaa kuitenkin itse mahdollisista kuljetuskustannuksista teatterille.

Kouvolan teatterilla on ollut kummiluokka joka vuosi syksystä 2015 lähtien. Viime kaudella kummiluokaksi valittiin Kirkonkylän koulun luokka 3A.

Opettaja Heidi Toots kertoo, että vuosi oli luokalle hieno ja kasvattava kokemus. Yhdessä tekeminen lujitti luokan yhteishenkeä, ja koululaisista oli hauskaa yhdessä nähdä ja kokea uusia asioita.

— Jo pelkkä hakemuskuvan tekeminen antoi oppilaille yhteisen päämäärän. Kaikki tekivät töitä sen eteen omien kykyjensä mukaan ja harjoittelivat samalla yhteistyötaitojaan, Toots kertoo.