Hurriganes soitti Korialla, eikä mikään ollut sen jälkeen ennallaan — Olli Jankeri kertoo, mitä Remu on hänelle opettanut

Olli Jankerin arkisto

Olli Jankeri ja Remu Aaltonen.
Olli Jankeri ja Remu Aaltonen.
Remu Aaltonen täyttää keskiviikkona 70 vuotta. Hän on  jättämässä keikkalavat.
Remu Aaltonen täyttää keskiviikkona 70 vuotta. Hän on  jättämässä keikkalavat.

Ensimmäinen pääsiäispäivä vuonna 1973. Korian Kallioniemessä esiintyi Hurriganes. Jaalalainen Olli Jankeri oli 17-vuotias.

— Sen aikaiset bändit tuntuivat siltä, että ne tuuraavat Eduskuntatalon edessä olevia patsaita. Tämä oli jotakin ihan muuta, hän muistaa.

— Cisse Häkkinen ei pysynyt paikallaan ollenkaan. Albert Järvinen veteli jatkuvasti röökiä. Remu Aaltonen örähteli käsittämättömiä mikrofoniinsa rumpujen takana. Soundi oli hirveän massiivinen.

Mikään ei sen jälkeen ole ollut ennallaan.

— Olen joskus miettinyt, kuinka paljon köyhempää elämäni olisi, jos en olisi ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan oikean ikäisenä.

Enemmän bändi kuin bändi itse

Remu Aaltonen täyttää keskiviikkona 70 vuotta. Hän on joskus sutkaissut toimittajalle, että "haastattele Jankeria, se on enemmän Hurriganes kuin mä".

61-vuotias Jankeri on likimain omistanut elämänsä bändille. Hän on pysynyt uskollisena, vaikka yhtyeen kokoonpano on vaihdellut merkittävästi reilun 40 vuoden aikana.

Jankeri on ollut paitsi keikkoja kiertävä fani ja Aaltosen ystävä myös keikkajärjestäjä. Hän on tuonut yhtyeen Jaalaan neljästi 2000-luvun alkuvuosina. Sormet olivat pelissä jo vuonna 1974.

— Jaalan nuorisoseurantalolla järjesti tansseja Hyytiäisen Matti. Pauhasin hänelle viikosta toiseen, että ota Remu tänne.

Viesti eläkkeelle jäävälle Aaltoselle

Hurriganes merkitsee Jankerille mentoria, joka on opettanut paljon.

— Kävin ensimmäisen kerran Remun kotona Helsingissä vuonna 1974. Puhuttiin niitä näitä. Remu sanoi: ”Olli, sinulla ei ole mitään vielä. Mutta sinulla on sinun sanasi. Pidä sanasta kiinni.”

Etukäteen olen harvoin surullinen, olen sitä jälkikäteen.

Mitä Jankeri haluaisi sanoa eläkkeelle jäävälle Aaltoselle?

— Olen itse ollut reilut kymmenen vuotta eläkkeellä. Sanoisin, että ei tämä niin hääppöistä ole.

Hän kävi taannoin kuuntelemassa yhtyettä sen jäähyväiskiertueella Lahdessa. Kuulosti erityisen hyvältä, pitkästä aikaa. Olo ei silti ole haikea.

— Etukäteen olen harvoin surullinen, olen sitä jälkikäteen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset