110-sivuinen Vellikuppi syntyi jälleen talkoilla — Kuusankoskelainen perinnejulkaisu painottuu tänä vuonna seurakunnan satavuotiseen historiaan

Katja Juurikko

Kuusankosken seurakunta on satavuotias.
Kuusankosken seurakunta on satavuotias.

Kuusankoski-seuran Vellikuppi-kotiseutujulkaisu tarkastelee uudessa numerossaan Kuusankosken seurakunnan satavuotista historiaa.

Mukana ovat muun muassa kirjoitukset seurakunnan ensimmäisestä kirkkoherrasta Arvi Malmivaarasta ja ensimmäisestä kanttorista Paavo Oskari Salokanteleesta.

Sivuilta voi lukea myös esimerkiksi Kymiyhtiön historiaan liittyviä artikkeleita. Keramiikkataiteilija Anu Pentik kertoo ajatuksistaan suunnitellessaan Kuusankoski-seuralle keraamista vellikuppia.

Seura julkaisee Vellikupin vuosittain talkoovoimin. Julkaisu — joka on saanut nimensä Naukionvuoren näköalapaikan alapuolella sijaitsevasta hiidenkirnusta — tutkii ja tallentaa lähiympäristön historiaa sekä tekee kotiseutu- ja perinnetyötä.

Tuorein, 110-sivuinen Vellikuppi on järjestyksessään 18:s. Toimitusryhmään ovat kuuluneet Juha Forsberg, Ulla Nikula ja Jukka Suortanen.

Vellikuppia on saatavilla Poikilon museokaupasta, Kuusankosken Taideruukin Taidetupa Pikku-Selmasta, 7.—8. joulukuuta Taideruukin joulutapahtumasta ja 12.—13. joulukuuta Kuusankosken kirjastosta.

Luetuimmat

Kommentoidut