Elokuva-arvio: Autoja, räjähdyksiä ja perhearvoja — Uusin Fast & Furious -elokuva venyttää näyttävän toiminnan naurettavuuteen asti

Hobbs ja Shaw (Dwayne Johnson ja Jason Statham, edessä)  kohtaavat uskomattoman vaarallisen Brixtonin (Idris Elba) Fast & Furious -elokuvasarjan spin-offissa.
Hobbs ja Shaw (Dwayne Johnson ja Jason Statham, edessä) kohtaavat uskomattoman vaarallisen Brixtonin (Idris Elba) Fast & Furious -elokuvasarjan spin-offissa.

Fast & Furious: Hobbs & Shaw (Yhdysvallat, 2019).

Ohjaus: David Leitch. Käsikirjoitus: Chris Morgan, Drew Pearce.

Rooleissa Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby, Helen Mirren.

Kesto: 136. K-12.

Kaiken aikaa kasvavan Fast & Furious -elokuvasaagan toinen spin off -elokuva, Tokyo Driftin jälkeen, keskittyy kahteen hieman uudempaan elokuvasarjan hahmoon.

Hobbs (Dwayne Johnson) on tuttu jo muutamasta elokuvasta. Hän on supersankarin ottein hommiaan hoitava valtion poliisi, joka tuntuu rikkovan itsekkin lakeja ja nyrkeillään kalloja, kunhan saa hommat hoidettua. Shaw (Jason Statham) puolestaan on rikollisena aloittanut hahmo, joka on jopa pistänyt päiviltä yhden Fast & Furious -jengin hahmoista.

Nyt hänestä on leivottu enemmänkin karismaattinen antisankari, joka saadaan milloin milläkin tekosyyllä pelaamaan hyvisten pussiin. Tosin aina ehkä omat kieroudet mielessä.

Totta kai mukana on kalliita ja isoja autoja, joita usein käytetään jopa lyömäaseina.

Hobbs & Shaw -elokuva esittää niin kovan pahiksen (Idris Elban esittämän Brixtonin), että huonosti toimeentuleva kaksikko on pakotettu työskentelemään yhdessä. Tilanteesta syntyy totta kai nasevaa sanailua, jota tässä elokuvassa nostetaan särmikkääksi pyrkivään pikkutuhmuuteen.

Brixton on geenimanipulaation avulla syntynyt supersotilas, joka yhdessä anarkistijoukkonsa kanssa uhkaa koko maailman tulevaisuutta.

Pääkaksikko saa avukseen Mi-6-agentin (Vanessa Kirby), jolla on yhteys Shaw’n perhepiireihin.

Pistäytyypä äiti-Shawkin nopeasti kuvioissa.

Toimintaa viedään ympäri maailmaa parhaimpaan 007-tyyliin, mutta kaikki on venytetty naurettavuuden puolelle. Totta kai mukana on kalliita ja isoja autoja, joita usein käytetään jopa lyömäaseina.

Mittavan toiminnan lomassa perhe nousee tarinan kantavaksi voimaksi. Kahden näyttelijän kotikonnuilla päästään kuvaamaan komeita kohtauksia, joissa otetaan yhteyttä omiin juuriin.

Leitch on jo niin kokenut toiminnan tekijä, että häneltä sujuu isojen kohtauksien yhteen puinominen hyvin. Harmillisesti mukaan on haluttu tunkea hieman kaikkea, joten pituus venähtää hieman ylipitkäksi.

KOLME TÄHTEÄ

Hyvää: Huumori ja toiminta hyvässä tasapainossa.

Huonoa: Ajoittain nolo dialogi. Pieni ylipituus.

Erityistä: David Leitch tunnetaan muun muassa John Wickin ohjaajana.