Tapahtumien vyöry jatkuu Kouvolassa myös tänä viikonloppuna — Tarjolla on kaikkea Taiteiden yöstä ulkoilmaelokuviin ja musiikkifestivaaleista Mersujen kokoontumisajoon

Taiteiden yössä on luvassa ylimääräisiä bussivuoroja eri puolille Kouvolaa.

Lumikki Haaja

Taiteiden yö oli viime vuonna lämmin.
Taiteiden yö oli viime vuonna lämmin.

Jos viime viikonloppu oli Kouvolassa tapahtumien superviikonloppu, voi samaa sanoa tulevasta.

Perjantain ja sunnuntain välille mahtuvat muun muassa Taiteiden yö, Kouvolan Komia, Jaakonpuiston bluesfestivaali, Ankkapurhan puistokino — sekä tietenkin Kouvolan asuntomessut ja 18.8. saakka jatkuvat Elovalkeat.

Taiteiden yö ulottuu perjantaina 9. elokuuta kävelykatu Manskilta Museokortteliin, seurakunnan Maria-salista pääkirjastoon ja Kuusankosken Taideruukista Valkealan kahvila Kaarnasydämeen, jossa on useita puuhapisteitä lapsille ja lastenmielisille.

Tapahtuman avaa Manskin päälavalla Kehitysjohtaja Petteri Portaankorva kello 14.45. Sen jälkeen seuraa musiikkia: Titty Bar Tim Blues Band feat. Robbie Hill, Hylomorphic Dream, Matti & Band, Kokemus, Maiju Laurila ja Tea's Half Acoustic.

Ydinkeskustan NuortenPaikassa soittavat bändit iltakuudesta saakka. Lisäksi Nupassa voi katsastaa graffititaidetta ja kokeilla 3D-maalaamista.

Kouvola-talossa ja ulkonäyttämöllä on muun muassa musiikki-, tanssi- ja sirkusesityksiä, nukketeatteria, dokumenttielokuvaa ja valomaalausta. Poikilo-museoihin on vapaa pääsy. Naapurissa Museokorttelin yrittäjät ja yhdistykset järjestävät ohjelmaa ja ruokatarjoilua.

Taideruukissa voi nähdä ainakin taikoja, tanssia, musiikkia ja käsityöläisiä. Pajat, puodit, näyttelyt ja kahvila ovat avoinna.

Siltä varalta, että tulee nälkä, Taiteiden yössä riittää ruokakojuja ja ravintolapalveluita.

Normaalien aikataulun mukaisten bussivuorojen lisäksi luvassa on ylimääräisiä vuoroja eri puolille Kouvolaa. Lisävuoroja liikennöidään linjoilla 1, 3, 4, 5, 8, 10, 11 ja 13. Lisävuoroja ajetaan myös välillä Matkakeskus — Taideruukki — Kuusankoski.

Taiteiden yön koko ohjelma löytyy osoitteesta www.kouvolanydinkeskusta.fi.

Harri Teitto

Timo Heikkilä on Titty Bar Tim Blues Bandin keulahahmo.
Timo Heikkilä on Titty Bar Tim Blues Bandin keulahahmo.

Lapset huomioitu tapahtumissa

Jaakonpuiston bluesfestivaali levittäytyy kahdelle päivälle.

Perjantai-iltana lauteille nousevat Konstantin Kovalev Trio, Titty Bar Tim Blues Band, Jani O`s Blues ja Sonny Boy Magnusson.

Lauantaina vuorossa ovat Tri Tolvanen, The VooDoo Blues, Robbie Hill ja Rain Dogs. Lauantain alkuiltapäivässä on ohjelmaa lapsille, kuten Segnór Pomppa & Sointupöllö maailmalla.

Lapset on huomioinut myös Kouvolan Komia -musiikkitapahtuma, joka käynnistyy kaupungin ydinkeskustassa lauantaina kello 10. Ohjelmassa on sirkusta, taikuutta ja pomppulinna.

Perinteistä Komiaa edustavat muun muassa nuoret harmonikansoittajat Kouvolasta ja Komia-tanssit, joiden musiikista vastaavat Kouvolan ja Kuusankosken Harmonikat. Esiintyjiä ovat myös Anni O. ja Antti Laitinen, Kummanen, Another Hot Spring sekä kansanperinnettä tarjoavat Lohtutorttu, Suiverot ja Sunnuntai-bändi. Tia Cohenin tähdittämä Edith Piaf -esitys saapuu ensimmäistä kertaa Kouvolaan.

Kaiken keskellä on Manskilla koko viikon ajan vietetty Kyläjuhla. Tuottajat ja myyjät voi kohdata sunnuntaihin saakka.

Ulkoilmaelokuviin on vapaa pääsy

Ankkapurhassa on viikonloppuna useita tapahtumia.

Anjala elää -yhdistys järjestää lauantaina kartanon tammikujalla illallisen Anjalan taivaan alla. Tapahtumaan on varattu ennakkoon reilut 20 pöytää. Ruokailijat tuovat itse omat tarjoilunsa. Samaan aikaan Makasiinikahvilan edustalla on kansallispukujen tuuletus -tapahtuma.

Sekä perjantaina että lauantaina Anjalan kartanon rannassa esitetään ulkoilmaelokuvia, joihin on vapaa pääsy. Perjantaina on luvassa Timo Koivusalon ohjaama Olavi Virta ja lauantaina käsinmaalattu elokuva Loving Vincent. Lisäksi lauantaina kartanossa nähdään suomalainen luontoelokuva Ailo, joka kertoo poronvasan elämästä Lapissa. Kartanon elokuva on maksullinen.

Sunnuntaina on sitten luvassa jotakin aivan muuta: alueella esittäytyvät vinttikoirat Suomen Borzoiklubi ry järjestämässä näyttelyssä, johon on tulossa lähes sata koiraa.

Mersut kokoontuvat

Eikä tässä vielä kaikki: Tykkimäen moottoriradalla kokoontuvat lauantaina Mersut. Kello 10—14 välisenä aikana pääsee ihastelemaan Mercedes-Benz-harrastajien silmäteriä, joukossa uusia, vanhoja, tuunattuja ja museoautoja.

Samana iltapäivänä Elimäen Vilppulan Nuorisoseurantalossa järjestetään kyläjuhla Näkyvä Koria -projektin päätteeksi. Koko perheen tapahtumassa on Anjalankosken teatterin väen musisointia, buffetti ja parikilpailu Koria toisen eteen, jossa jalat eivät saa koskea maata.

Kun ilta saapuu, kyläjuhla siirtyy Kallioniemeen. Siellä esiintyy tanssiyhtye Väliaikainen.

Luetuimmat

Kommentoidut