Kouvola hakee taas kuvataiteilijaa — Palkintoina 4 000 euroa ja oma näyttely taidemuseo Poikilossa

Kouvolan kuvataiteilijapalkinnon haku on käynnistynyt. Palkintoa voivat tavoitella kouvolalaiset tai Kouvolasta kotoisin olevat kuvataiteilijat.

Kolmen vuoden välein jaettavan palkinnon tarkoituksena on vahvistaa seudun kuvataide-elämän tunnettuutta ja arvostusta.

Nyt avoinna olevalla haulla valitaan kuvataiteilija vuosiksi 2020—2022. Palkintosumma on 4 000 euroa. Palkintoon kuuluu myös oma näyttely taidemuseo Poikilossa kesällä 2021.

Valinnan tekee Kouvolan kaupungin liikunta- ja kulttuurilautakunta palkintotyöryhmän ehdotuksen pohjalta. Työryhmään kuuluvat vs. museonjohtaja Anu Kasnio, Taideyliopiston Kuvataideakatemian professori, taidegraafikko Annu Vertanen, taidekriitikko, galleristi ja kuraattori Veikko Halmetoja sekä liikunta- ja kulttuurilautakunnan edustajat Sinikka Rouvari ja Sari Porvari.

Hakuohjeet ovat Kouvolan kaupungin verkkosivuilla osoitteessa kouvola.fi/kulttuuripalkinnot. Haku päättyy 15. elokuuta. Valinta julkistetaan marraskuussa.

Aiemmin Kouvolan kuvataiteilijoiksi on valittu taidegraafikko Jouni Salonen (2011—2013), valokuvataiteilija Raakel Kuukka (2014—2016) ja kuvataiteilija Sirkka-Liisa Lonka (2017—2019). Longan Näin olen nähnyt -taidenäyttely avautuu Kouvolan taidemuseossa 16. toukokuuta.