Kyyti-kirjastot taas normaalisti käytössä: Tiistain palvelinrikko oli Kyyti-kirjastojen suurimpia ongelmatilanteita koskaan

Palvelimen rikkoutumisen takia tiistain kirjastoasiointitapahtumia hävisi järjestelmästä.

Raimo Eerola

Kyyti-kirjastoilla oli tiistaina suuria teknisiä hankaluuksia. Arkistokuva.
Kyyti-kirjastoilla oli tiistaina suuria teknisiä hankaluuksia. Arkistokuva.

Kymenlaakson kirjastojen yhteinen Kyyti-kirjasto toimii jälleen. Kyyti-kirjastot ovat olleet normaalisti käytössä keskiviikkoaamusta lähtien. Myös omatoimikirjastot toimivat jälleen normaalisti.

Kyyti-järjestelmä ajautui ongelmiin alkuviikosta palvelimen rikkouduttua. Tämän takia kaikki tiistain kirjastoasiointitapahtumat hävisivät kirjastojärjestelmästä. Tiistain ongelmatilanne oli suurimpia Kyyti-kirjastojen kohtaamia hankaluuksia.

— Hävinneiden tietojen palauttamiseksi työskennellään nyt jatkuvasti ja työ on kokonaan valmis viimeistään ensi viikolla. Tiistaina kirjastossa asioineiden ei tarvitse tehdä mitään, Kymenlaakson kirjastojen julkaisemassa  tiedotteessa kerrotaan.

Kyyti-järjestelmä toimii pääpiirteittäin, mutta joitain poikkeuksia saattaa vielä esiintyä. Asiakkailla voi näkyä lainoja, jotka on palautettu tai maksuja, jotka on maksettu. Jos asiakkaalla näkyy ylimääräisiä maksuja, tullaan nämä poistamaan. Toisaalta asiakastiedoista saattaa puuttua tiistaipäivänä tehtyjä lainoja tai varauksia. 

Eniten haittaa tulee olemaan varausten viivästymisestä. Varauksia ei tarvitse uusia, mutta varauksen saapumista saattaa joutua odottamaan normaalia kauemmin.