Viulukilpailujen menestyjä Itamar Zorman taituroi Kymi Sinfoniettan kanssa — Konsertin johtaa vuosien mittaan Kymenlaaksossa tutuksi tullut Andres Mustonen

Kimmo Seppälä

Konserttia johtaa kapellimestari Andres Mustonen.
Konserttia johtaa kapellimestari Andres Mustonen.

Kymi Sinfoniettan solistivieraana on tällä viikolla vuoden 2011 Tšaikovski-viulukilpailussa menestynyt Itamar Zorman, joka on myös ideoinut Vuodenajat ympäri maailmaa -konsertin ohjelman. Konsertin kapellimestarina toimii monista konserteista tuttu Andres Mustonen.

Konsertin perustana ovat Vivaldin ja Piazzollan Vuodenajat. Säveltäjät, musiikilliset tyylit, ajat, paikat ja tunnelmat lyövät kättä ohjelmassa. Musiikillinen matka ulottuu Vivaldin Vuodenajoista aina Astor Piazzollan Syksy Buenos Airesiin asti.

Konserttikappaleissa viulusolisti pääsee esittämään sekä todelliset virtuoosin taitonsa että tunnelmoimaan melodioiden parissa. Konsertin lopuksi Andres Mustonen johtaa yhden Joseph Haydnin Lontoon-vuosina tekemän Oxford-sinfonian, jossa koko orkesteri pääsee näyttämään taitonsa kapellimestarin kanssa.

Itamar Zorman voitti vuonna 2010 Freiburgin kansainvälisen viulukilpailun ja menestyi erinomaisesti vuoden 2011 Tšaikovski-kilpailussa. Samana vuonna hän sai kilpailumenestyksen siivittämänä tilaisuuden esiintyä konserttosolistina Juilliardin konserttisarjassa.

Zorman on esiintynyt Yhdysvaltojen, Euroopan, Aasian ja Etelä-Amerikan tärkeimpien orkesterien solistina ja soolokonsertein muun muassa Carnegie Hallin ensikonserttisarjassa, Pariisin Louvressa ja lukuisilla festivaaleilla Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Kapellimestari Andres Mustonen ja viulisti Itamar Zorman ovat tavattavissa taiteilijatapaamisissa ennen Kuusankosken konserttia kello 17.45-18.30 Kuusankoskitalolla.

Kymi Sinfonietta 24.1. Kuusankoskitalossa kello 19.

Uusimmat uutiset