Kuusankosken Teatris Kaakko -aluefestarille haetaan nuoria esiintyjiä

Kanerva Jalarvo

Tänä vuonna haetaan esittävien taiteiden nuoria osaajia.

Teatris Kaakko -aluefestarit järjestetään lauantaina 6.4.2019 Kuusankoskitalolla (Kymenlaakonkatu 1).

Aluefestareille voivat ilmoittautua mukaan vuosina 2009—1994 syntyneet teatterinharrastajat, niin vasta-alkajat kuin pidempäänkin harrastaneet. Kolmasosa ryhmän jäsenistä saa poiketa ikärajoituksesta.

Aluefestarissa nuoret saavat palautetta alan ammattilaisista koostuvalta raadilta. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan mahdollisuus päästä esiintymään ja saada rohkaisevaa palautetta ammattilaisilta.

Aluefestarilta raadin valinnan perusteella osalle ryhmistä tarjotaan mahdollisuutta osallistua valtakunnalliseen Teatris-tapahtumaan. Valtakunnallinen Teatris-tapahtuma järjestetään 24.—26. toukokuuta Jyväskylässä. Kyseessä on yksi maamme suurimmista nuorten taidetapahtumista.

Teatris-tapahtumat ovat osa Nuori Kulttuuri -toimintaa, jonka ytimen muodostavat vuosittain toteutettavat nuorten taidetapahtumien katselmuskokonaisuudet.

Nuori Kulttuuri -toiminnan taiteenmuodot ovat vuorovuosin tanssi (Moves), musiikki (Sounds) ja teatteri (Teatris). Tänä vuonna vuorossa on esittävien taiteiden katselmus Teatris.

Teatris Kaakko -aluefestarin järjestää Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan kuntien nuorisotoimien sekä Kuusankosken teatterin kanssa.

Tapahtumaan voi ilmoittautua 3. maaliskuuta mennessä osoitteeseen virpi.nokkala@kouvola.fi. Ilmoita seuraavat asiat: ryhmän nimi, kotikunta, esiintyjäryhmän jäsenmäärä, esityksen nimi, ohjaus, musiikki, esityksen kesto (enimmäispituus 60 minuuttia), yhteyshenkilön tiedot, erityistarpeet sekä jäsenten nimet ja syntymävuodet.

Lisätietoja aiheesta osoitteessa www.nuorikulttuuri.fi/teatris.