Kouvolan Asuntomessuille rakennetaan taidegalleria, joka esittelee kaakkoissuomalaisia teoksia — Galleria Korialle ministeriön avustus

Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksen saanut Galleria Koria esittelee paikallisten taiteilijoiden teoksia.

Katja Juurikko

Museonjohtaja Elina Bonelius pitelee havainnekuvaa teoksesta Ajan hammas. Asuntomessujen projektipäällikön Sanna Kaupin edessä on pienoismalli teoksesta Talo.
Museonjohtaja Elina Bonelius pitelee havainnekuvaa teoksesta Ajan hammas. Asuntomessujen projektipäällikön Sanna Kaupin edessä on pienoismalli teoksesta Talo.

Kaakon taide rakentaa Asuntomessuille Kouvolaan taidegallerian. Galleria Koriaan tulee esille Kaakkois-Suomen visuaalisen alan taiteilijoiden teoksia.

— Opetus- ja kulttuuriministeriön avustus teki gallerian perustamisen mahdolliseksi. Nyt teemme työtä löytääksemme paikallista rahoitusta, joka on yksi ministeriön rahoituksen ehdoista, Kaakon taiteen taidejohtaja Anna Vilkuna kertoo tiedotteessa.

Galleria Koria rakentuu Pioneerikouluun. Teokset laitetaan esille entiseen varuskunnan tupatilaan.

Taidetta löytyy asuntomessuilta myös gallerian seinien ulkopuolelta.

Asuntomessualueelle tulee julkista taidetta prosenttiperiaatteen mukaisesti. Prosenttiperiaate on taidehankintojen rahoitusmalli, jossa noin prosentti rakennushankkeen määrärahasta käytetään taiteeseen.

Messualueelle tulevat hausjärveläisen kuvanveistäjän Radoslaw Grytan betoninen Talo ja helsinkiläisen taiteilijan Antero Toikan Ajan hammas, joka koostuu viidestä punatiilillä verhoillusta kuutiosta.

Katja Juurikko

Pienoismalli teoksesta Talo.

Yksi messukohteista on Taidetalo, jonka sisustuksessa taide näyttelee merkittävää osuutta.

Kaakon taiteen tärkeimpiä yhteistyökumppaneita gallerian perustamisessa ovat Kouvolan asuntomessujen lisäksi sen omat jäsenjärjestöt. Merkittävimpiä niistä ovat Kouvolan taiteilijaseura Kouta ja Etelä-Karjalan taiteilijaseura.

Kaakon taide on visuaalisen taiteen alueellinen kattojärjestö, joka toimii Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. Kaakkois-Suomessa toimii yli 300 kuva-, koru-, tekstiili-, valokuvataiteilijaa ja taidekäsityöläistä.

Kouvolan asuntomessut alkavat 12. heinäkuuta ja loppuvat 11. elokuuta.

Luetuimmat