Kouvolan Jättömaa-festivaali palaa ensi vuonna

Lukas Pearsall

Circle-yhtye huudatti itseään ja yleisöä Jättömaalla vuonna 2016.
Circle-yhtye huudatti itseään ja yleisöä Jättömaalla vuonna 2016.

Suosittu Jättömaa-festivaali tekee paluun. Festivaali järjestetään ensi vuonna neljän vuoden tauon jälkeen.

Jättömaan järjestäjät ovat vihjailleet tapahtuman paluusta sen Facebook-sivulla jo pidempään. Keskiviikkona asiaan saatiin viimein varmistus, kun Jättömaa-sivulla julkaistiin uusi video.

Videolla paljastettiin paperilappu, jossa luki:

"Maax sie oot tullu

Jättömaa on jälleen tuleva:

Jättömaa X

X.X.2020 @ Kouvola"

Festivaalin järjestämispaikasta tai tarkasta ajasta ei ole vielä tietoa. Järjestäjät eivät halunneet kommentoida paluu-uutista Kouvolan Sanomille keskiviikkona.

Festivaali kasvoi pienestä isoksi

Jättömaa-festivaali järjestettiin Kouvolan Kasarminmäellä ensimmäistä kertaa vuonna 2010 ja toistaiseksi viimeisen kerran vuonna 2016.

Alun perin poikkitaiteellista underground-henkistä festivaalia vietettiin pienellä porukalla, mutta tapahtuma kasvoi vuosi vuodelta. Loppuvuosina se houkutti Kouvolaan runsaasti kävijöitä myös muualta Suomesta.

Lokakuussa 2016 festivaalijärjestäjät päättivät, että tapahtuma jää määrittelemättömän pituiselle tauolle. Vuoden 2016 tapahtumassa oli järjestäjien arvion mukaan noin 7000 kävijää, kun edellisvuonna kävijöitä oli arviolta 2000—3000.

Jättömaan kohtaloa oli pohdittu jo aiemmin samana vuonna. Tapahtuma-alue Kasarminmäen perukoilla oli jäämässä tulevien rakennushankkeiden alle.

— Tämä on yhden aikakauden loppu, tavallaan, sanoi festivaalijärjestäjä Tuukka Toijanniemi tuolloin, kun oli selvää, että festivaali joutuu vähintään etsimään itselleen uuden paikan.

Toijanniemi sanoi kesällä 2016, että festivaalin jatko riippuu innokkaista ihmisistä ja halusta uudistua.

— Jättömaan järjestäminen on aina ollut kollektiivitoimintaa. Meillä ei ole ketään yksittäistä henkilöä, joka olisi siitä vastuussa.

Luetuimmat

Kommentoidut