Aleksanteri Hakaniemi julkaisi kotikaupunkinsa Kouvolan nimeä kantavan laulun — Muun muassa Yhteiskoulun tulipalo on päässyt sanoitukseen, kuuntele kappale tästä

Helmikuussa Hakaniemeltä tulee myös Kouvola-niminen albumi.

Katja Juurikko

Aleksanteri Hakaniemi muutti Kouvolasta musiikkiuran perässä vuonna 2014, mutta tunnustaa laulussa kaipaavansa takaisin.
Aleksanteri Hakaniemi muutti Kouvolasta musiikkiuran perässä vuonna 2014, mutta tunnustaa laulussa kaipaavansa takaisin.

Kouvolalaissyntyinen laulaja-lauluntekijä Aleksanteri Hakaniemi on julkaissut kotikaupungilleen omistetun kappaleen nimeltä Kouvola.

Laulussa Hakaniemi muistelee lapsuuttaan ja nuoruuttaan ja ihmettelee sitä, miten kaikki muuttavat Helsinkiin ja istuvat sitten pienessä yksiössä kaivaten Kouvolaa. Muun muassa Yhteiskoulun tulipalo on päässyt mukaan sanoitukseen.

— Mä olen aina kokenut Kouvolan minuuden kulmakiveksi. Kun tulee pikkukaupungista ja onnistuu isossa maailmassa unelmassaan, on uskoakseni ainakin henkisesti saavuttanut enemmän kuin ne, jotka jo valmiiksi asuvat isossa kaupungissa, Hakanimi kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Hakaniemi syntyi itse Kouvolassa vuonna 1994 ja muutti Helsinkiin 2014.

— Olen pyrkinyt jokaisessa mahdollisessa tilanteessa korostamaan kodin tärkeyttä ja rakkautta Kouvolaa kohtaan. Olen halunnut näyttää, että pikkukaupungissa voidaan tehdä isoja.

Singlen lisäksi Hakaniemeltä ilmestyy Kouvola-niminen albumi 21. helmikuuta. Kuuntele uusi kappale alta. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.