Elmo Huovila isännöi Pato-areenalla Taikaklubia — 15-vuotias kuusankoskelainen tähtää taikurien Pohjoismaiden mestaruuskilpailuun

Lavalla taikovat lukuisten temppujen kehittäjä Tom Stone, suuresta huijauksesta kuuluisa Christian Engblom ja Kouvolan oma koomikkotaikuri J-P Pirinen.

Elmo Huovila kävi hakemassa juuri oppia taikakonferenssissa Lontoossa.
Elmo Huovila kävi hakemassa juuri oppia taikakonferenssissa Lontoossa.

Viidettä kertaa järjestettävää Taikaklubia isännöi jälleen Elmo Huovila. Kuusankoskelta kotoisin oleva taikuri voitti 13-vuotiaana näyttämötaikuuden Suomen mestaruuden vuonna 2008.

Viime torstaina Huovila täytti viisitoista vuotta. Hänen itse järjestämänsä klubin ikäraja on kuitenkin K-16.

Huovilan mukaan ikärajaa ei ole laitettu tapahtuman sisällön vuoksi.

— Siellä ei ole mitään sellaista, mitä lapset eivät kestäisi katsoa. Haluamme näyttää, että taikuus ei ole vain lasten juttu, vaan myös aikuisten.

Ilmapallotaiteilija, oppi-isä ja huijari Hollywoodista

Illan esiintyjät ovat Huovilan tuttavia monen vuoden ajalta.

Kouvolalainen J–P Pirinen vie taikashow’ta komiikan pohjalta eteenpäin. Hänet tunnetaankin myös stand up -klubeilta ja ilmapallotaiteestaan.

Ruotsalainen Tom Stone on luonut monia taikatemppuja, joita muut taikurit käyttävät. Hän on kirjoittanut taikuudesta alan julkaisuihin ja julkaissut ideoistaan kaksi oppikirjaa, Vortexin ja Maelstromin.

— Kaikki temput, jotka Stone lavalla tekee, ovat täysin hänen itsensä keksimiä. Hän lupasi esittää illan aikana kaikki tunnetuimmat keksintönsä.

Turkulainen Christian Engblom on kiertänyt maailmaa muun muassa Hollywoodin Magic Castle -taikaklubilla. Nykyään hän on amerikkalaisen tv-taikurin David Blainen tekninen neuvonantaja.

— Engblom on siirtänyt hyvin korttitaikuutta suuremmille näyttämöille. Kortithan ovat kooltaan hyvin pieniä, joten niitä voi olla vaikea nähdä yleisöstä, Huovila jatkaa.

Engblom oli mukana myös Fool Us -ohjelmassa Yhdysvalloissa. Ohjelmassa taikurit esittävät temppuja taikurikaksikko Penn & Tellerille, jotka yrittävät arvata, miten temppu tehdään.

— Hän oli ainoa suomalaistaikuri, joka onnistui huijaamaan heitä tempullaan. Veikkaan, että sama temppu tullaan näkemään illan aikana.

Pohjoismaiden taikamestaruus häämöttää

Illan isäntä esiintyy lavalla myös itse. Huovila pitää eniten näyttämötaikuudesta, jossa näytetään temppuja suurelle yleisölle.

— Yhdistän paljon perinteisiä välineitä, kuten köysiä, pelikortteja ja palloja. Kaikki mitä teen esityksessä on itse keksimääni.

Keväällä Huovila kilpailee taas Pohjoismaiden mestaruudesta Ruotsissa. Viime vuonna hän sai kilpailussa Suomen Taikapiirin kunniapalkinnon.

Huovila on hionut kilpailuesitystään viimeiset puoli vuotta. Hän ei halua toistaa itseään, vaan tahtoo kehittyä alalla.

— Kävin juuri Lontoossa taikurikonferenssissa. Pää on taas täynnä kaikenlaisia ideoita, joita siellä heräsi.

Taikailta Kuusankosken Taideruukin Pato-areenalla 25.1. kello 18. Ovet ja etkot kello 17.