Kouvolalainen sotakirjailija Esa Sirén palkittiin Kaarlen palkinnolla

Kaarlen palkinnot on nimetty Gummeruksen vuonna 1872 perustaneen Kaarle Jaakko Gummeruksen mukaan.

Sonja Ovaskainen

Sotakirjailija Esa Sirén sai Kaarlen palkinnon teoksestaan Sissiosasto Hirvelä (2020). Arkistokuva kesältä 2018.
Sotakirjailija Esa Sirén sai Kaarlen palkinnon teoksestaan Sissiosasto Hirvelä (2020). Arkistokuva kesältä 2018.

Kouvolalaiselle sotakirjailijalle Esa Sirénille on myönnetty kaunokirjailijan Kaarlen palkinto. Sirén sai tunnustuksen teoksestaan Sissiosasto Hirvelä (2020).

Kaarlen palkinnot on nimetty Gummeruksen vuonna 1872 perustaneen Kaarle Jaakko Gummeruksen mukaan. Kaunokirjailijalle palkinto on jaettu vuodesta 1970. Se myönnettiin nyt 51. kerran.

Sissiosasto Hirvelä kuvaa jatkosodan aikaa, syksyä 1941. Gummeruksen kaunokirjallisuuden kustantaja ja toimitusjohtaja Anna Baijars kertoo tiedotteessa, että Sirén kuvaa taitavasti ja liioittelematta tosipohjaisia taisteluita, sissien urotekoja ja kohtaloita.

– Kirjailijantyössä Sirén paneutuu taustatutkimukseen ja osoittaa jatkuvasti intohimoa ja uudistumiskykyä – tämä välittyy tekstistä.

Gummeruksen mukaan Siréniltä on ilmestynyt 16 sotaromaania, ja hänen teoksiaan on myyty yhteensä yli 230 000 kappaletta.

Tietokirjailijan palkinto myönnettiin Eeva Kolulle teoksesta Korkeintaan vähän väsynyt – Eli kuinka olla tarpeeksi maailmassa, jossa mikään ei riitä. Kääntäjän Kaarlen palkinnon sai suomentaja Sarianna Silvonen.