Lukijalta: Suojatiellä vaaratilanne heti ensimmäisenä kouluaamuna

Lasten kanssa ensimmäisenä kouluaamuna kulkenut kouvolalainen Annu Björkroth muistuttaa autoilijoita siitä, että liikennesääntöjen noudattaminen on nyt koulujen alettua äärimmäisen tärkeää, kun lapset vasta opettelevat liikkumaan liikenteen seassa.

Läheltä piti heti ensimmäisenä kouluaamuna

Heti ensimmäisenä ekaluokkalaisten kouluaamuna keskiviikkona, ensimmäisessä liikennevalo-ohjatussa risteyksessä sattui "läheltä piti" -tilanne.

Lapsille paloi suojatiellä vihreä valo. Keskikorokkeella muistutin, että katsokaa aina joka tapauksessa tuleeko autoja, ja samalla vilkaisin takaoikealle. Sieltäpä tulikin kääntyvä auto kovalla kyydillä huomioimatta tai ymmärtämättä ollenkaan, että myös suojatiellä palaa vihreä valo.

Ehdin pysäyttää lapset. Törmäys olisi ollut väistämätön, ellen olisi ehtinyt. Autoa ajava vanhempi rouva ei pysähtynyt.

Joten koittakaa nyt hyvät aikuiset ajokortin omaavat ihmiset muistaa liikennesäännöt ja noudattaa niitä! Pienet koululaiset vasta opettelevat huomioimaan liikenteen kaikkia muuttuvia tekijöitä. Toista mahdollisuutta elämän matkalla ei saata tulla.

Kiitos kun välität.

Annu Björkroth, Kouvola

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.