MyPaa pidetään yhä jännityksessä, sillä päätöksenteko Ykkösen lisensseistä viivästyy — Palloliitossa joudutaan pitämään ylimääräinen sähköpostikokous

Katja Juurikko

MyPan Ykkösen lisenssille ei saatu vieläkään varmistusta. Seura tekee töitä koko ajan sillä oletuksella, että sarjapaikka Ykkösestä avautuu.
MyPan Ykkösen lisenssille ei saatu vieläkään varmistusta. Seura tekee töitä koko ajan sillä oletuksella, että sarjapaikka Ykkösestä avautuu.

Päätökset jalkapallon Ykkösen seurojen lisensseistä eivät ole vielä valmiita julkistettaviksi.

Palloliiton seuralisenssipäällikkö Mikko Aitkoski arvioi tiistaina, että päätöksistä voidaan tiedottaa keskiviikkona puoliltapäivin.

Lisenssikomitea piti tiistaina kokouksensa, jossa käsiteltiin muun muassa MyPan lisenssihakemusta.

Keskiviikkona kävi ilmi, että komitea joutuu pitämään ylimääräisen sähköpostikokouksen. Aitkosken mukaan kokous voisi olla ohi alkuillasta.

Tällöin Palloliitto pääsisi tiedottamaan asiasta julkisuuteen myöhään keskiviikkoiltana. Aitkoski sanoo kuitenkin, että todennäköisesti tiedottaminen siirtyy torstaiaamuun.

— Viivästys johtuu päätöksentekoon liittyvästä teknisestä asiasta. Tähän ei sisälly dramatiikkaa. Tämä on pieni asia, mutta haluamme tarkistaa pari faktaa ja varmistaa, ettei päätöksiä tehdä väärillä tiedoilla, Aitkoski kommentoi Kouvolan Sanomille.

Samassa kokouksessa päätetään sekä miesten Ykkösen että naisten Liigan lisensseistä, eli kyse on yhteensä 20 seurasta.

MyPa teki lisenssihakemuksen sen jälkeen, kun selvisi, että Jalkapalloliigasta pudonnut PS Kemi ei pysty pelaamaan Ykkösessä huonon taloustilanteensa takia.

Ykkösen karsintoihin päättyneellä kaudella edennyt MyPa on Ykkösen täydennysmenettelyssä ensimmäinen joukkue.

MyPan lisäksi Kakkosen joukkueista lisenssihakemus pyydettiin niin ikään karsinnoissa pudonneelta Kokkolan GBK:lta.

MyPa valmistautuu Ykköseen

MyPa on valmistautunut kauteen koko ajan sillä oletuksella, että se pelaa Ykkösessä. Puheenjohtaja Mika Kaleton sanoo, että budjetti on tarkoitus kaksinkertaistaa viime kaudesta, eli summa olisi 170 000 euroa.

Kaletonin mukaan epätietoisuus sarjatasosta ei ole vaikuttanut myyntityöhön kielteisesti.

— Jonkin verran on saatu mukaan uusia kumppaneita. Sopimukset on tehty siltä pohjalta, että Ykköstä pelataan.

Helmikuun alussa MyPa saa lisää myyntivoimaa, kun seuran vanha tuttu Hasse Kallström tulee Kaletonin apuun. Kallström työskenteli MyPassa markkinointipäällikkönä vuosina 1998—2000. MyPasta hän siirtyi Jalkapalloliigan markkinointijohtajaksi.

Tällä hetkellä Kallström toimii myynninedistäjänä jääkiekon Liigassa pelaavassa Lahden Pelicansissa.

Luetuimmat