Kouvolan Urheilijoiden Skytän ja muiden kyseenalaisiin vilppilähtöihin löytyi syy

Kouvolan Urheilijoiden pikajuoksija Markus Skyttä oli viime lauantaina osallisena varaslähtöjen sirkuksessa Pohjoismaiden hallimaaottelussa Tampereella.

Varsinainen ongelma paljastui telineistä. Juoksijan noustessa valmiit-asentoon telineissä liikkui toinen jalkatuista, ja se laukaisi vilppilähtösignaalin.

Lähettäjien pääkouluttaja Vesa Artman sanoo yleisurheilu.fi-sivustolla, että ongelma paljastui, kun vilppilähdöt tulivat koko ajan tietyille radoille.

— Kun asiaa tutkittiin, todettiin, että muutamassa telineessä oli väljyyttä. Tuki liikahti, kun urheilija nousi valmiit-asentoon. Yhdessä lähdössä esimerkiksi reaktioaika oli 0,078 sekuntia, joka on jo sitä tasoa, että sen näkee silmällä. Videolta lähtö näytti kuitenkin tasaiselta, Artman sanoo.

Viikonloppuna käydään SM-hallikisat Jyväskylässä. Artman vakuuttaa, että Hipposhallissa ei tule Tampereen kaltaisia ongelmia. Jyväskylässä lähetysjärjestelmää on testattu talven kahdessa kilpailussa, ja kaikki on toiminut moitteetta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.