Vasta sunnuntain ukonilma katkaisee helleputken hetkeksi — Kouvolassa on kuumempaa kuin Mallorcalla

Loppuviikon sateet laskevat lämpötiloja piirun verran, mutta paljon ei ilma viilene. Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen tukalasta helteestä.

Jaakko Avikainen

Molskis ja polskis! Ken on lämmintä kesää toivonut, on toivomansa saanut. Tällä viikolla Suomessa on monin paikoin kuumempaa kuin Palma de Mallorcan lomakaupungissa  Välimeren rannalla. Arkistokuva.
Molskis ja polskis! Ken on lämmintä kesää toivonut, on toivomansa saanut. Tällä viikolla Suomessa on monin paikoin kuumempaa kuin Palma de Mallorcan lomakaupungissa  Välimeren rannalla. Arkistokuva.

Tukalan helteinen sää jatkuu koko alkuviikon ja lämpötilat jatkavat nousuaan viime viikonlopun lukemista.

Ilmatieteen laitoksen sunnuntaina tekemän ennusteen mukaan lähipäivien sää jatkuu kuumana koko maassa. 

Samalla Ilmatieteen laitos on antanut koko maahan varoituksen tukalasta helteestä. 

Tukalasta helteestä on kyse, kun päivän ylimmät lämpötilat ovat yli 27 astetta ja vuorokauden keskilämpötila yli 20 astetta.  

Tukalan helteen varoitus on suunnattu erityisesti riskiryhmille, kuten vanhuksille, lapsille, sydän- ja verisuonitauteja sairastaville ja heidän läheisilleen sekä ulkona työskenteleville henkilöille.

Tiistaina Kouvolassa on kuumempaa kuin Mallorcalla

Viikon kuumimmat päivät ajoittuivat koko Suomessa alkuviikkoon, jolloin päivälämpötilat ovat alimmillaankin 27 astetta ja korkeimmillaan jopa 32 astetta.

32 astetta on lukema, jota Kouvolaan ennustetaan tiistaille. Kouvolassa on tällöin kuumempaa kuin Välimeren rannalla. Esimerkiksi Palma de Mallorcan lomakaupunkiin on ennustettu lämpötilaksi 30 astetta.

Sateet alkavat perjantaina, sunnuntaina on ukonilma

Viikon viilein päivä Kouvolassa on sunnuntai, jolloin päivälämpötilan ennustetaan olevan 23 asteen tietämillä. Sunnuntain lämpötilaa alentavat sateet ja ukonilma.

Viikon ensimmäiset sateet tuntuvat Kouvolassa jo perjantaina. Myös lauantaina sataa, mutta lämmintä on yhä, noin 26 astetta. 

Sunnuntain jälkeen lämpötilat lähtevät taas nousuun. Ensi viikon alkupuolella on jälleen hellettä, Ilmatieteen laitoksen ennusteiden mukaan noin 28 astetta. 

Myös yöt ovat  tällä viikolla erittäin lämpimiä. Yön alimmat lämpötilat ovat Suomessa koko viikon monin paikoin 20 astetta ja viileimmillään 15 astetta.

Luetuimmat