Kouvolan työnantajat kehottavat herkästi koronatestiin – Tulosta pitäisi odottaa kotona, mutta se on vain suositus, Fazer rajoittaa matkustamista

Kouvolan Sanomat kysyi kaupungilta, Fazerilta, Lumonilta ja UPM Kymiltä henkilöstön koronaohjeistuksesta.

Lukas Pearsall

Entisellä Kaslinkin, nykyisellä Fazerin Korian tehtaalla on eriytetty tuotanto- ja toimihenkilöiden kulkureitit,  Fazer Lifestyle Foodsin toimitusketjun johtaja Heli Anttila sanoo.
Entisellä Kaslinkin, nykyisellä Fazerin Korian tehtaalla on eriytetty tuotanto- ja toimihenkilöiden kulkureitit, Fazer Lifestyle Foodsin toimitusketjun johtaja Heli Anttila sanoo.

Pitkittyneet jonot koronavirustestiin ja testituloksen odottelu on näkynyt Kouvolan kaupungin henkilöstössä lähinnä yksittäistapauksissa. Näin sanoo kaupungin henkilöstöjohtaja Päivi Karhu.

Tilanne voi muuttua, kun monet ovat palanneet lomalta töihin, lapset päivähoitoon ja koulut ovat tällä viikolla alkaneet.

Jos kaupungin työntekijällä on flunssan oireita, hänen tulee jäädä kotiin ja ilmoittaa asiasta esimiehelle. Karhun mukaan kontakteja pitää välttää, kunnes oireet ovat olleet pois vähintään kaksi vuorokautta.

– Hengitystieoireisen tulee hakeutua koronavirustestiin. Työntekijöitä on ohjeistettu tekemään oirearvio omaolo.fi-palvelussa tai soittamaan Kymsoten päivystysapuun, Karhu sanoo.

Jos koronatesti on positiivinen, työntekijän pitää olla kotona vähintään 14 vuorokauden ajan ja vielä senkin jälkeen, jos oireet jatkuvat.

Kymsote suosittaa, että testitulosta odottava olisi kotikaranteenin omaisissa oloissa. Viranomainen ei voi tähän määrätä ennen positiivista tulosta. Testitulosta odottavan perheenjäsen voi elää ja liikkua kodin ulkopuolella normaalisti, jos hän on oireeton, Kymsoten hygieniakoordinaattori Katja Laine sanoo.

Kaupunki ei maksa työterveyden koronatestiä

Kouvolan kaupungin henkilöstö pääsee työterveydessä koronatestiin, mutta työnantaja ei testiä tällä hetkellä kustanna.

– Mikäli tilanne pitkittyy julkisella puolella tehtyjen testien osalta, varmasti tällaistakin vaihtoehtoa harkitaan. Siitä käytiin esimerkiksi keväällä keskustelua, Karhu sanoo.

Hänen mukaansa henkilöstöllä on alkuvuonna ollut sairauspoissaoloja ja hengitystieinfektioita selvästi tavanomaista vähemmän. Silti koronaviruksen olemassaoloon täytyy varautua koko ajan palveluiden järjestämisessä ja toimintatavoissa. Sähköisiä palveluja ja kokouksia on lisätty samalla kun työmatkustamista on vähennetty. Myös etätyö on tullut entistä laajemmin osaksi normaalia työntekoa.

– Etätyösopimuksia oli enimmillään viime keväänä, jolloin koulut olivat etäopetuksessa. Sopimuksia oli noin 1 230 eli runsaalla 40 prosentilla henkilöstöstä. Kesän aikana etätyösopimuksia oli voimassa noin 500.

Fazerin Korian tehtaalle ei vierailijoita

Mahdollinen koronaviruksen uusi aalto ja tartuntojen lisääntyminen ovat tiukentaneet ohjeita entisellä Kaslinkin, nykyisellä Fazerin Korian tehtaalla. Ohjeisiin kuuluvat matkustusrajoitukset, tiukka linja turvaväleissä ja käsihygieniassa. Lisäksi tuotanto- ja toimihenkilöiden kulkureitit on eriytetty tehtaalla, eikä vierailijoita sallita.

– Sallimme vain välttämättömän liikematkustuksen ja noudatamme virallisia matkustusrajoituksia. Työmatka ulkomaille vaatii aina luvan. Pyrimme välttämään matkustamista myös omiin toimintamaihimme, Fazer Lifestyle Foodsin toimitusketjun johtaja Heli Anttila sanoo.

Fazer ei ohjeista henkilöstön vapaa-ajan matkustamista, mutta kehottaa henkilökuntaansa noudattamaan viranomaisten asettamia karenssiaikoja.

– Elintarviketurvallisuus on Suomessa lähtökohtaisesti jo huippuluokkaa, ja se auttaa myös tällaisissa poikkeustilanteissa. Olemme tottuneet korkeisiin hygieniavaatimuksiin.

Anttilan mukaan Fazer on suunnitellut tarkkaan tilanteet, jos henkilöstöllä on altistusepäily.

– Henkilöt ohjataan matalalla kynnyksellä työterveyden kautta testaukseen.

Lumonilla sairauslomat vähentyneet

Lumonilla sairauspoissaolot oman tai lapsen hengitystieinfektion vuoksi eivät ole lisääntyneet. Henkilöstöpäällikkö Minja Katajalan mukaan koronaepidemia on näkynyt pikemminkin niin, että henkilöstön sairastaminen on vähentynyt reippaasti.

– Toki tilanteet muuttuvat nopeasti. Kouvolassa on toistaiseksi ollut kaikki hyvin.

Lumonilla on kielletty tulemasta työpaikalle, jos henkilöstöllä on hengitystieinfektio.

– Jos työntekijöillä on nuhaa, yskää tai kurkun karheutta, kehotamme kääntymään työterveyden puoleen. Tässä kohtaa töihin tulossa on nollatoleranssi. Useinhan ihminen voi kokea, että haluaa tulla nuhassa töihin.

Katajalan mukaan poissaoloihin varautuminen on osa normaalia henkilöstöresursointia. Pääpaino yhtiössä on ennaltaehkäisy: ihmisiä on jaettu aiempaa enemmän eri työvuoroihin ja heitä on ohjeistettu kanssakäymisestä ja kokoontumisesta. Tarvittaessa Kouvolan reilusta 300 työntekijästä yli 100 toimihenkilöä pystyy siirtymään etätöihin ainakin osittain.

– Keväällä tämä testattiin ja se onnistui.

Yhteensä Lumon-konsernilla on Suomessa noin 700 työntekijää.

UPM: Testitulosta odotettava kotona

UPM Kymillä koronavirustartuntaa pyritään ehkäisemään ennalta noudattamalla paikallisten viranomaisten antamia ja yhtiön omia täydentäviä ohjeita.

– Henkilön, jolla on korona- tai flunssaoireita, tulee jäädä kotiin omalla ilmoituksella ja hakeutua koronatestiin mahdollisimman pian UPM:n käytäntöjen mukaan, UPM Kymin sellutehtaan henkilöstöasiantuntija Janne Strengell sanoo.

Hänen mukaansa työpaikalle voi palata, kun negatiivinen testitulos on selvillä. Työt voi aloittaa jo aiemminkin, jos esimiehen kanssa on sovittu vaihtoehtoisesta työskentelytavasta kuten etätyöstä.

– Flunssan takia sairauspoissaolot eivät ole vielä merkittävästi kasvaneet. UPM Kymin sellutehdas käy 24/7, ja poissaoloihin varautuminen on normaalia prosessiteollisuuteen kuuluvaa toimintaa.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut