Kouvolassa ei ole varmistettu uusia koronatartuntoja kahteen viikkoon – Kotka ohitti Kouvolan koronan ilmaantuvuudessa, tuorein tapaus varmistui Kotkassa tiistaina

Suomessa tiedotettiin tänään keskiviikkona 22 uudesta tartunnasta.

Raimo Eerola

Kymenlaaksossa on todettu kaikkiaan 48 koronavirustartuntaa, tuorein tämän viikon tiistaina. Arkistokuva.
Kymenlaaksossa on todettu kaikkiaan 48 koronavirustartuntaa, tuorein tämän viikon tiistaina. Arkistokuva.

Kotka on ohittanut Kouvolan koronan ilmaantuvuudessa. Ilmaantuvuudella tarkoitetaan sitä, paljonko koronatapauksia on suhteessa väestömäärään.

Kouvolassa koronatapauksia on epidemian alusta lähtien diagnosoitu 24. Siellä ei ole todettu kahteen viikkoon uusia tapauksia. Kun Kouvolan tapausmäärä suhteutetaan väestömäärään, saadaan ilmaantuvuusluvuksi 29,23 tapausta sataatuhatta asukasta kohti.

Kotkassa sen sijaan on viime viikkoinakin todettu yksittäisiä uusia koronatartuntoja. Kahden viime viikon aikana Kotkassa on todettu 3 tartuntaa, mikä nostaa kokonaismäärän 16:een. Tuorein koronatapaus varmistui eilen tiistaina.

Väestömäärään suhteutettuna koronan ilmaantuvuus Kotkassa on 30,69 tapausta sataa tuhatta asukasta kohti.

Kymenlaakson muissa kunnissa eli Iitissä, Pyhtäällä, Haminassa, Virolahdella ja Miehikkälässä koronatapauksia on niin vähän, ettei THL ilmoita niitä erikseen tilastoissaan. THL kertoo yksittäisten kuntien tapausmäärät vain, jos niitä on yli viisi.

Kymsote päivittää omaa koronatiedotustaan nykyään kolme kertaa viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tuoreimman päivityksen mukaan alueella on todettu yhteensä 48 koronavirustartuntaa ja sairaalahoidossa on yksi koronapotilas.

Kymsote tiedottaa sivuillaan, että virus ei ole hävinnyt, vaikka epidemia vaikuttaa Suomessa laantuneen. Kymsote muistuttaakin kymenlaaksolaisia huolehtimaan edelleen hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta samoin huolehtimaan turvavälistä muihin.

Maaliskuun alusta kesäkuun 29. päivään mennessä Kymsotessa on tutkittu yhteensä 3 812 koronavirusnäytettä. Viime viikolla näytteitä tutkittiin 222.

Suomessa 22 uutta tartuntaa

THL tiedotti tänään keskiviikkona, että Suomessa on todettu 22 uutta koronavirustartuntaa. Tiistaina uusia tartuntoja oli viisi, maanantaina yksitoista. Tartuntoja on nyt vahvistettu Suomessa yhteensä 7 236.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset