Kouvolan lomautukset vaikuttavat kaikkiin ja kaikkeen – Jäähallit kiinni aikaisemmin, kirjastot ja museot kiinni kolme viikkoa, liikuntapaikkojen hoitotaso laskee eikä lasten liikuntatapahtumia kesällä järjestetä

Lautakunta päättää liikunnan ja kulttuurin lomautuksista ensi keskiviikkona.

Moises Garibay

Kouvolan jäähalli suljetaan tänä vuonna viimeistään toukokuussa lomautusten takia.
Kouvolan jäähalli suljetaan tänä vuonna viimeistään toukokuussa lomautusten takia.

Kouvolan kaupungin lomautukset näkyvät kevään ja kesän aikana liikuntaa ja kulttuuria harrastaville. Kouvolan liikunta- ja kulttuurilautakunta käsittelee esitystä lomautussuunnitelmista ensi viikon keskiviikkona.

Liikunnan ja kulttuurin ja lomautuksia esitetään pidettäväksi kesäsulkujen yhteydessä. Esimerkiksi uimahallien kesäsulkua se pidentäisi kesäkuun alusta elokuun alkuun. Jäähallien sulut alkaisivat jo huhti-toukokuussa. Niissä aiotaan huomioida loppupelien tarpeet.

Liikuntapaikkojen aukioloihin tulee muutoksia, niitä suljetaan turvallisuuden vuoksi ja niiden hoitotaso laskee huomattavasti.

Lasten liikuntaa ei kesällä ole

Aikuisten ohjatun liikunnan kesäkausi jää esityksessä normaalia lyhyemmäksi. Viime vuonna toimintaan osallistui 215 kuntalaista.

Lasten liikunnan kesäkausi esitetään jätettäväksi kokonaan pois. Maksuttomia, lapsille suunnattuja liikuntatapahtumia oli viime vuonna kolme. Niissä kävijöitä yhteensä hieman alle 300. Tämän lisäksi liikunnan palvelut osallistui muiden toimijoiden järjestämiin lasten liikuntatapahtumiin, mikä ei lomautusten vuoksi tänä vuonna onnistu.

Mielenterveyskuntoutujien ja kehitysvammaisten yleisurheilukilpailuja ei tänä vuonna todennäköisesti järjestetä.

Myöskään liikuntaneuvontaa ei lomautuksen aikana anneta.

Liikuntapaikkojen kesähoidot ja huoltotyöt pannaan tärkeysjärjestykseen ja vain kiireelliset asiat hoidetaan.

Kirjastot kiinni

Kouvolan kaikki kirjastot ovat kiinni eikä kirjastoauto kulje lomautuksen aikana. Alkukesän kulttuuritarjonta supistuu lomautusten vuoksi. Kirjaston sähköiset aineistot ovat käytettävissä lomautuksen aikana.

Museot ovat kiinni 29. toukokuuta–18. kesäkuuta.