”Kusetusta” — tuhansien eurojen vesiremonttilaskut tulivat voikkaalaisille yllätyksenä

Moises Garibay

Tommi Ääri (vasemmalla), Anne Jokivaara ja Reijo Vartiainen Hirveläntiellä.
Tommi Ääri (vasemmalla), Anne Jokivaara ja Reijo Vartiainen Hirveläntiellä.

Voikkaan Hirveläntien asukkaita vaivaa ennen kaikkea kaksi asiaa, kun puhutaan tiellä asuvien ja Kouvolan Veden remonttikiistasta: huono tiedotus ja yllättäen tulleet laskut tonttijohtoennakkoputkien uusimisesta.

Anne Jokivaara sai Kouvolan Vedeltä viime vuoden lopulla reilun 2 300 euron laskun.

— Mielestäni se on kusetusta, Jokivaara sanoo ja viittaa siihen, että asukkaille ei ole heidän mielestään ollut ollenkaan selvitetty heidän maksettavakseen tulevia kustannuksia.

Ensimmäinen infotilaisuus katuremontista järjestettiin vuonna 2013.

— Ainoa maininta siinä kokouksessa oli, että remontti tulee maksamaan asukkaille jonkin pienen summan, muistelee paikalla ollut, Hirveläntiellä Jokivaaran tavoin asuva Tommi Ääri.

— Siinä tuotiin esiin vain positiivisia asioita siitä, miten esimerkiksi kiinteistöjen arvot nousevat. Aika puskista tuli se, että tuollainen lasku tärähtää maksettavaksi.

Vesiasiaa ajava Reijo Vartiainen sanoo, että tien varressa asuu useita iäkkäitä ihmisiä, joille liki 3 000 euroon nousevat summat ovat isoja maksettavaksi.

Jokivaara kertoo maksaneensa lopulta laskun kun karhukirjeessä uhattiin katkaista vesi ja viemäröinti. Laskun hän maksoi ottamallaan pankkilainalla.

Ääri sanoo, että avoimuus olisi auttanut koko projektissa paljon.

— Jo alun perin olisi pitänyt kertoa kaikki faktat ja kertoa, mitä tämä tulee maksamaan. Tuollaisia remontteja on tehty aiemminkin, joten Kouvolan Vedellä pitää olla tiedossa, minkä verran ne maksavat.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.